29 nov. 2014 | 10:05

Succesul foștilor angajați Nokia: Tableta Jolla e finanțată online și vor s-o dezvolte mai mult

ACTUALITATE
Succesul foștilor angajați Nokia: Tableta Jolla e finanțată online și vor s-o dezvolte mai mult

Printr-un amalgam de promisiuni care se vor materializa dacă echipa Jolla strânge o sumă generoasă de bani, sună din ce în ce mai bine. Aceasta e creația unor foști ingineri Nokia.

jolla-tablet-indiegogo

Compania este formată dintr-o echipă de ingineri care, în trecut, au lucrat la produse Nokia precum telefonul Nokia N9 cu sistemul de operare MeeGo. Telefonul n-a fost niciun succes la nivel mare, Nokia a renunțat la platformă, dar acești angajați au vrut să continue dezvoltarea MeeGo și acum avem Sailfish, noul sistem de operare. Sailfish este și pe Jolla Tablet.

În momentul în care va deveni un produs disponibil comercial, Jolla Tablet va intra în istorie ca fiind prima tabletă materializată în urma unei campanii online de finanţare. Având în vedere că şi-a depăşit de mult timp pe Indiegogo pragul de finanţare iniţial de 380.000 de dolari, pentru a menţine viu interesul oamenilor, finlandezii s-au aruncat la câteva specificaţii noi, dacă vor fi atinse noi praguri. Cel mai ambiţios dintre toate implică strângerea sumei de 2,5 milioane de dolari pentru ca tableta din imaginea de mai sus să includă şi un modul pentru conectivitate celulară de mare viteză.

Până atunci însă, mai există câteva particularităţi ce au mari şanse să se materializeze. Prima dintre ele  face referire la suportul pentru carduri microSD HC de până la 128GB. Un slot pentru acestea din urmă va fi introdus dacă proiectul strânge 1,5 milioane de dolari. În contextul în care, la momentul redactării acestui material, aveau deja peste 1,3 milioane de dolari, cu 11 zile rămase, sunt mari şanse să strângă suma necesară.

Ideea de multitasking, manifestată prin suportul pentru două aplicaţii afişate simultan în format split screen, va fi implementată în tabletă de la 1,75 milioane de dolari în sus. Dacă aveţi mare încredere în acest aparat, pentru 3.500 de dolari puteţi deveni micro-distribuitor Jolla, intrând în posesia unui număr de 20 de tablete.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele