Neînțelegeri între Google și Samsung: gigantul online vrea sprijin pentru ceasul cu Android Wear

Neînțelegeri între Google și Samsung: gigantul online vrea sprijin pentru ceasul cu Android Wear

Samsung și Google susțin trendul ceasurilor inteligente. Numai că Samsung joacă la două capete, folosind și Android, și Tizen. Și așa a început o mică dispută între cele două companii.

samsung galaxy s5 gear 2 gear fit
Samsung Galaxy S5 și Gear Fit, brățara pentru fitness creată de sud-coreeni.

La evenimentul Google I/O, Samsung a prezentat un ceas inteligent care folosește Android Wear, denumit Gear Live, dar nu a renunțat și la Tizen. Potrivit The Verge, Larry Page, cofondator Google, și Jay Lee, vicepreședinte Samsung, au avut o întâlnire privată în care directorul Google s-a arătat nemulțumit de designul ceasului și de modul în care compania îl promovează. De ce are probleme cu designul? Page s-ar fi legat de acest amănunt, deoarece Gear Live seamănă cu Gear 2 și Gear Neo, acestea două având Tizen.

Samsung nu pare să aibă parte de vreun beneficiu financiar din folosirea Android Wear, ci doar de suportul Google pentru platformă. Astfel, nu are de ce să investească în marketing pentru un produs care concurează direct cu cele care folosesc platforma sa. Sud-coreenii se pregătesc să livreze, împreună cu telefoane cu Android, și telefoane cu Tizen. Controlând platforma, Samsung n-ar mai depinde atât de mult de Google.

Cât privește Gear Live, Samsung n-a mai investit într-un model nou, radical diferit de ce oferă în seria Gear cu Tizen, astfel că a ieșit ce a ieșit. Atât pentru dispozitive cu Android Wear, cât şi pentru cele cu Tizen folosește aceeași linie de producție și aceeași filosofie de design. Motorola Moto 360 este singurul dispozitiv purtabil cu Wear care s-a diferențiat prin design.

Un review pentru Gear Live

Alte probleme între Google și Samsung au mai fost în ceea ce privește piața de aplicații. Sud-coreenii încă mai au câteva produse care concurează direct cu cele ale Google, cum ar fi S Voice. Totuși, aplicațiile americanilor au fost permise pe dispozitivele asiaticilor. Mai rămâne să vedem telefoanele (poate tabletele?) cu Tizen.

Citește și: