Telefoanele de milioane de euro ale Samsung, fabricate în China de minori prost plătiți

Telefoanele de milioane de euro ale Samsung, fabricate în China de minori prost plătiți

După ce au refuzat zilele trecute să creadă , oficialii Samsung au recunoscut acum prezenţa angajaţilor copii.

Samsung angajati copii

Nu au trecut decât câteva zile de când un raport al organizaţiei americane Child Labor Watch confirma că în fabricile furnizorilor Samsung sunt angajaţi copii, sunt plătiţi prost şi sunt ţinuţi abuziv la ore suplimentare neplătite. Documentul pleca de la cel puţin trei fete minore angajate în ture de 12 ore la producerea de subansamble pentru . În contextul în care limita legală de ore suplimentare este de 40 de ore, respectivii angajaţi erau obligaţi la 120 de ore. Atunci, cei de la Samsung s-au grăbit să nege informaţiile din respectivul raport, deşi au afirmat că vor realiza propriile investigaţii.

Investigaţiile celor de la Samsung s-au derulat şi s-a ajuns la concluzia că raportul nu a deformat cu nimic realitatea. La una dintre fabricile Dungguan Shinyang Electronic, unul dintre furnizorii companiei sud-coreene, au fost descoperiți angajaţi minori.

Deşi în trecut cei de la Samsung au afirmat că vor înceta orice colaborare cu companiile care va anagaja minori, de această dată au afirmat că aşteaptă ca aceasta să fie găsită vinovată într-un proces intentat de autorităţile chineze, înainte de luarea unei decizii radicale. Momentan, colaborarea cu Dungguan a fost doar suspendată.

Negarea iniţială se baza aparent pe faptul că ei au făcut ultima verificare pe 25 iunie, iar fabrica respectiva ar fi angajat minorii la sfârşitul lunii trecute, imediat după inspecţie.

Partea amuzantă, dacă o putem caracteriza aşa, este că oficialii companiei Dungguan Shinyang au afirmat că ei nu avea nici cea mai vagă idee de ce se întâmplă în respectiva fabrică pentru că nu ei se ocupă de angajari, ci o agenţie locală de recrutare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: