30 oct. 2012 | 11:00

Si Amazon ataca iPad mini pe prima pagina

ACTUALITATE
Si Amazon ataca iPad mini pe prima pagina

Dupa ce Samsung a creat campanii intregi de promovare cu reclame anti-Apple, se pare ca a venit randul celor de la Amazon sa mearga pe aceeasi reteta.

Amazon Kindle Fire HD ataca iPad Mini

,, Tableta voastra de 7,9 inci are mai putini pixeli decat au tabletele de 7 inci ale competitiei! Inghesuiti un ecran mai slab acolo, taxati mai mult si acuzati pe altii de compromis? Ce tupeu” Afirmatia de mai sus vine de pe site-ul Gizmodo si face referire la lansarea noului iPad mini. Aceeasi afirmatie poate fi vazuta mai sus in limba engleza pentru ca face parte dintr-un banner pozitionat confortabil pe prima pagina a celor de la Amazon. Din cate se pare si compania responsabila de produsele Kindle incepe sa fie agresiva pe partea de promovare.

Daca intrati in aceste zile pe Amazon veti vedea o comparatie succinta intre noul iPad mini si tableta Kindle Fire HD. Pe coloane este laudat ecranul noului Kindle Fire cu o densitate de pixeli egala cu 216 ppi in comparatie cu cei 163 ppi ai noului iPad mini. Tot aici este laudata abilitatea tabletei Amazon de a reda filme si seriale HD, cu toate ca si noul iPad mini poate sa faca acelasi lucru.

Per ansamblu, este evident ca cei de la Amazon nu se inseala neaparat in noua campanie. In definitiv vorbim de o diferenta de pret de 130 dolari intre doua dispozitive care in fata unui ochi neantrenat par similare. Problema este insa lipsa mentiunii dimensiunii magazinului de aplicatii. Momentan in AppStore-ul celor de la Apple exista 275.000 de aplicatii optimizate pentru iPad, o cifra pe care Amazon nu o va atinge prea curand. La ora actuala doar 50.000 de aplicatii pot fi descarcate din Amazon AppStore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele