iMac, MacBook Pro si iPad Mini – un eveniment cu noi produse din Cupertino

iMac, MacBook Pro si iPad Mini - un eveniment cu noi produse din Cupertino

A trecut deja o saptamana de cand anuntam un nou eveniment Apple. Am vazut multe zvonuri legate de acest eveniment, un nou MacBook Pro cu Retina display si un iPad Mini. Sa vedem ce s-a confirmat.

Apple iPad Mini Eveniment

Pe scena teatrului California din San Jose, CA, Apple a lansat noul MacBook Pro de 13 inci. Cu 20% mai subtire decat vechiul MacBook Pro, acesta este cel mai subtire MacBook Pro. Si acesta foloseste Retina Display, precum MacBook Pro-ul de 15 inci, doar ca de aceasta data are o rezolutie de 2560 x 1600. Vine cu doua microfoane, camera FaceTime HD si cele mai noi procesoare Intel Core i5 si i7 – Ivy Bridge. Ca placa video foloseste IGP-ul Intel HD Graphics 4000, minim 8 GB RAM, Wireless N si Bluetooth 4.0. Versiunea cu Core i5 tactat la 2,5 GHz, 8GB RAM si SSD de 128 GB va avea un pret de 1699 dolari in SUA.

De acelasi upgrade a beneficiat si Mac mini. Cele mai noi procesoare Intel Ivy Bridge, 8GB RAM  de la 599 dolari. Acesta din urma va fi pretul pentru o versiune cu CPU Intel Core i5 la 2,5 GHz, 4GB RAM si hard disk de 500 GB.

Apple Event MacBook Pro 13

Update 1: Apple a lansat un nou iMac mult mai subtire decat generatia anterioara. Disponibil in doua versiuni de 21,5 si 27 inci, noul iMac foloseste un display mult mai subtire impreuna cu noile procesoare Ivy Bridge. Are 4 porturi USB 3.0, 2 porturi Thunderbolt, Gigabit Ethernet, SD Card si o iesire de casti. Versiunea de 21,5 inci cu i5 la 2,7 GHz, 8GB RAM, GeForce GT640M si un HDD de un TB va fi disponibil incepand cu luna noiembrie la 1799 dolari. Versiunea de 27 inci va fi disponibila la 1799$ cu Core i5 tactat la 2,9 GHz, 8GB RAM, GTX 660M si 1TB HDD.

Apple Event iMac

Update 2: Pana in acest moment s-au vandut 100 de milioane de iPad-uri in doar 2,5 ani. Incepand de astazi Apple a lansat o noua versiune de iBooks si o noua versiune de iBooks Author. Ambele sunt gratuite.

Apple anunta cea de a patra generatie de iPad cu un nou SoC A6X de doua ori mai rapid decat A5X. Noul iPad vine cu conectorul Lightning si aceleasi preturi de 499 dolari pentru 16GB WiFi si 629 dolari pentru versiunea cu 16GB cu WiFi si 4G.

Apple Event iPad

Update 3: Apple a lansat iPad Mini. un iPad de 7,2 mm si 308 grame. Este disponibil in culorile alb si negru. Noul iPad mini are 7,9 inci in diagonala cu o rezolutie de 1024 x 768.

Apple Event iPad Mini

Update 4: Noul iPad Mini are un SoC Apple A5 dual core. Are o camera Facetime HD si o a doua camera de 5MP. Vine cu WiFi si LTE, 10 ore de autonomie si acelasi conector Lightning din iPhone 5. Displayul in sine are 0,2 mm in timp ce panoul sensibil la atingere are 0,12 mm. Pretul pentru versiunea de 16GB este de 329 dolari, cu 100 dolari in plus pentru versiunile de 32 si 64 GB.

Apple Event iPad Mini 2

Update 5: Pentru noul iPad mini se vor putea face precomenzi incepand cu vineri, 26 octombrie. O saptamana mai tarziu vom putea achizitiona noul iPad Mini in versiunea WiFi chiar si in Romania. Dupa cum se vede in imaginea de mai jos Romania face parte din primul val de distributie in cazul acestui nou produs. Mai ramane acum sa vedem preturile pentru aceste noi produse.

Apple Event iPad lansare

Noul iMac este spectaculos, noul iPad Mini pare foarte bine lucrat si noul MacBook Pro de 13 inci merita toate atentia. Cu toate acestea, personal sunt destul de dezamagit, poate din cauza lipsei elementului surpriza. Exceptand noul iMac, toate celelalte lansari erau deja surprinse in diverse materiale chiar si pe site-ul nostru.

Faptul ca Apple a tinut sa compare noul iPad Mini cu un Nexus 7 in cadrul unui eveniment de lansare nu mi s-a parut un gest laudabil. Poate cei de la Apple au facut acest lucru pentru a justifica diferenta de pret de 130 dolari dintre cele doua aparate care in fata unui ochi neantrenat par similiare. Poate ca au facut-o deoarece, pentru prima oara, vad in tabletele cu Android un concurent serios. Poate ca au facut-o pentru ca isi dau seama ca niciodata nu vor putea sa atace zona respectiva de pret cu o tableta gen iPad. In orice caz, indiferent de motivatie, nu cred ca va fi apreciat gestul respectiv.

In alta ordine de idei, Apple nu si-a pierdut talentul de a realiza produse noi. Vanzarile cu siguranta vor continua sa creasca. Foarte multi utilizatori de PC-uri continua sa treaca la Mac-uri si nu a trecut decat un an de la decesul lui Steve Jobs. Sa fie oare aceasta o dovada faptului ca succesul companiei nu este atat de legat de Jobs pe cat am crezut cu totii?