28 sept. 2015 | 14:46

Cele mai importante anunțuri pe care le vei vedea la evenimentul Google

FEATURE
Cele mai importante anunțuri pe care le vei vedea la evenimentul Google

Mâine, 29 septembrie, cei de la Google organizează un eveniment important în cadrul căruia vor lansa noile telefoane Nexus.

Seria de lansări important din acest an va fi încheiată de Google, mâine, odată cu introducerea celor mai noi telefoane Nexus. După cum probabil știți deja, vom avea de-a face cu două dispozitive diferite, unul construit de LG, iar altul, de Huawei. Aceasta din urmă este prima companie din China aleasă de gigantul din Mountain View pentru a se ocupa de un terminal Nexus.

Odată cu noile telefoane, însă, Google va introduce în mod oficial și cea mai nou versiune a sistemului său de operare. Android 6.0 a fost prezentat pentru prima oară la mijlocul acestui an, la Google I/O, însă au mai trecut câteva săptămâni până când compania a anunțat că acesta se va numi Marshmallow. Nexus și Android, însă, nu vor fi singurele lucruri interesante pe care le vom vedea în San Francisco, Google plănuind să lanseze și un două noi dispozitive Chromecast.

Nexus 5X

Acesta este numele pe care-l va purta dispozitivul proiectat de către LG. Noul telefon nu seamănă aproape deloc cu modelul Nexus 5 și va introduce câteva elemente noi. Pe spate este prezent un cititor de amprente şi un senzor de captură de 12,7 megapixeli, mai mult decât suficient pentru imaginile din vacanță.

Google LG Nexus 5

Trecând peste imaginea care pare să ilustreze cel mai bine ipoteticul smartphone, până la lansarea de mâine a acestuia, în ultimele săptămâni am văzut tot mai multe seturi de specificaţii. Cel mai probabil va fi un terminal cu dotări de top, construit în jurul unui panou Full HD de 5,2 inci.

La interior va ascunde un Snapdragon 808 cu 3GB RAM şi 16 sau 32GB spaţiu de stocare intern, în funcţie de preţ. Autonomia va fi asigurată de un acumulator intern mai mult decât decent de 2.700 mAh, care va putea fi reîncărcat prin intermediul portului USB de tip C. După cum scrie Verge, telefonul va fi disponibil în mai multe variante de culori diferite, iar prețul ar urma să fie în jur de 400 de dolari în Statele Unite, ceea ce ar însemna aproximativ 2.000 de lei în România.

Nexus 6P, cel mai important telefon Huawei

Unul dintre primele elemente din design-ul telefonului Nexus produs de Huawei este panoul de culoare neagră din partea superioară care include senzorul camerei foto și flash-ul. Alături de acestea s-ar putea regăsi și un difuzor, dar pozele nu sunt suficient de clare pentru a-l distinge. Cel mai probabil, însă, Nexus-ul produs de Huawei va fi dotat cu două difuzoare frontale. Nu vor lipsi nici senzorul pentru recunoașterea amprentelor și portul USB de tip C.

Nexus 6P 6

În ceea ce privește camera foto, se zvonea în trecut că senzorul întâlnit pe Project Tango ar putea fi implementat de către LG pe propria variantă Nexus. Cu toate acestea, noile informații ne dau de înțeles că sunt șanse mai mari să-l întâlnim pe versiunea chinezilor. Din punct de vedere al specificațiilor, am putea avea de-a face cu un dispozitiv mai puternic decât Nexus 5X. Procesor va fi un Qualcomm Snapdragon 810, iar bateria va avea o capacitate de 3.500 mAh.

Google Nexus

 

De asemenea, Nexus 6P ar putea fi al doilea telefon Nexus care va beneficia de un display cu rezoluție QHD. De data aceasta, însă, diagonala nu va mai de 5,95 inci (așa cum a fost cazul versiunii produse de Motorola), ci de 5,7 inci. Cât despre capacitatea de stocare, există zvonuri conform cărora telefonul va fi lansat în trei variante: cu 32, 64 sau 128GB pentru stocarea datelor.

Debutul Android 6.0 Marshmallow

Noul Android aduce o regândire a sistemului de permisiuni pentru aplicații. În prezent, fie accepți tot ceea ce vrea aplicație, fie n-o folosești. Ei bine, odată cu Android M vei putea alege către ce dai acces oricărei aplicații pe care o instalezi. Este un mare pas înainte pentru confidențialitate, dar mai ales pentru securitate. Spre exemplu, aplicația de lanternă n-are nevoie de acces la contacte, pe când WhatsApp ar avea.

Chrome Custom Tabs este încă una dintre noutățile aduse de Android Marshmallow. Aceasta îți permite să folosești browser-ul într-o aplicație, reținându-ți toate datele din aplicație. Astfel, dezvoltatorii pot include funcționalitatea în aplicațiile lor, iar când utilizatorul ajunge în modul web view din app view va fi autoautentificat, luând date din aplicație (pe care utilizatorul deja le-a dat).

Android 6.0 Marshmallow lansare

Odată cu Android, Google elimină întrebările care apăreau atunci când voiai să deschizi un link (când aveai opțiunea de a folosi browser-ul sau altă aplicație). Pur și simplu va fi deschis automat, îmbunătățind astfel experiența. Este valabil pentru Facebook, Twitter și multe alte platforme sociale.

Android 6.0 Marshamllow va contribui în mod decisiv la popularizarea portului USB de tip C, prin introducerea suportului pentru acesta. Marele avantaj este că poți încărca prin tabletă telefonul, căci USB-C este bidirecțional, și poți încărca mai repede dispozitivul (de trei ori mai repede, conform Google). De asemenea, există suport pentru scannere de amprentă.

Două noi Chromecast-uri

Deși la începutul anului nu erau mulți cei care se așteptau la acest lucru, Google se pare că va lansa un nou Chromecast. Dispozitivul ar putea avea o formă diferită, asemănătoare logo-ului folosit pentru Chrome, și ar putea fi disponibil în trei culori diferite: negru. galben și roșu. Acesta va suporta standardul WiFi 802.11ac, ceea ce înseamnă că veți putea beneficia de viteze mai mari.

Google Chromecast

De asemenea, există zvonuri conform cărora Google ar putea actualiza aplicația Chromecast, care în prezent nu te ajută decât să configurezi dispozitivul. În viitor, aceasta va identifica aplicațiile instalate pe telefon și, automat, conținutul care poate fi transmis prin Chromecast.

Al doilea gadget, după cum scrie site-ul 9to5Google, s-ar putea numi ”Chromecast Audio” și are pentru moment numele de cod ”Hendrix”. Din câte se pare, va include un feature denumit ”multi-room support”, ceea ce înseamnă că mai multe dispozitive ar putea fi introduse în boxe diferite, dându-le capacitatea de a reda același conținut simultan. Din păcate, nu există prea multe informații în legătură cu prețul și data de la care Chromecast va putea fi cumpărat.