Android 6.0 M va fi Marshmallow și vine la toamnă

Android 6.0 M va fi Marshmallow și vine la toamnă
06:52 18.08.2015

În luna iunie a acestui an, la Google I/O am auzit prima oară de Android 6.0 sau Android M. Acum aflăm în sfârşit de la ce vine respectiva iniţială.

Încă de la primele zvonuri legate de următoarea versiune majoră de Android, foarte mulţi s-au întrebat ce desert va mai folosi Google pentru a numele său. Răspunsul oficial a venit astăzi atât printr-o postare pe blogul companiei, cât şi printr-o nouă statuie care şi-a găsit loc în faţa sediului companiei din Mountain View. Astfel aflăm că Android M de fapt este o referinţă către Android 6.0 Marshmallow. 

Odată cu anunţul referitor la denumirea exactă a noului sistem de operare, cei de la Google au mai făcut câteva gesturi importante în aceste zile. În primul rând, a fost lansată o nouă versiune Developer Preview destinată dezvoltatorilor şi o versiune finală a SDK-ului. Android 6.0 Software Development Kit incorporează tot ce aveţi nevoie pentru a vă apuca de creat aplicaţii de Android. Pe blogul oficial, Google a ţinut să menţioneze că şi versiunea de Android publicată azi este foarte aproape de cea finală ce va fi livrată către utilizatori, deşi nu este destinată însă utilizării la scară largă.

Apropo, este important să reţineţi că, dacă aţi început să folosiţi versiuni Preview de Android 6.0, când va fi lansată versiunea finală a SO-ului în toamnă, veţi fi nevoiţi să vă ştergeţi complet smartphone-ul şi să instalaţi noua platformă de la zero.

Printre noutăţile incluse în Android 6.0 Marshmallow se numără suportul pentru noul standard de plăţi wireless Android Pay, compatibilitatea oficială cu porturile USB Type-C, un sistem mult mai bine pus la punct de permisiuni pentru aplicaţii, cât şi îmbunătăţiri de performanţă la nivelul întregului sistem de operare. Nu avem încă o dată oficială de lansare pentru Marshmallow, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI