11 iul. 2015 | 18:10

Nexusul făcut de Huawei ar putea garanta succesul Google în China

ACTUALITATE
Nexusul făcut de Huawei ar putea garanta succesul Google în China

Se discută de mult timp de faptul că următorul smartphone din gama Nexus ar putea fi produs de o companie chinezească și știm că acea companie ar putea fi Huawei. 

Astăzi aflăm că decizia Google este una strategică, cel puțin dacă cel mai recent zvon se confirmă. Potrivit Tech Radar, odată cu Nexusul Chinezesc va veni și un magazin chinezesc pentru aplicații.

Magazinul Google Play este blocat în China din cauza cenzurii guvernului, iar utilizatorii Android din acea țară sunt obligați să recurgă la soluții terțe care, de cele mai multe ori, sunt pline de viruși.

Huawei, în parteneriat cu Google, ar putea rezolva această problemă. Având în vedere că numărul de potențiali cumpărători este enorm în China, după cum ne-au arătat-o și cei de la Apple, Google ar putea avea o deschidere oficială la un număr foarte mare de noi utilizatori dispuși să-și lase datele pe mâna gigantului american.

Parteneriatul cu Google ar avantaja și Huawei, companie care s-a extins pe piețele internaționale de ceva timp și care a reușit să atragă atenția cu telefoanele sale ieftine și bune.

Totuși, Google ar colabora, în paralel, și cu cei de la LG, urmând să lanseze un alt smartphone Nexus, aproape identic cu Nexus 5.