Google te ascultă mai bine: devine mai ușor să vorbești cu telefonul tău

Google te ascultă mai bine: devine mai ușor să vorbești cu telefonul tău

Că este aniversarea Google știați deja, dar sunt șanse mai mici să fi știut că își schimbă tehnologia folosită pentru funcția de căutare vocală. Astfel, Google devine capabil să înțeleagă ce vrei să spui chiar și atunci când este gălăgie, sau când nu vorbești destul de clar. 

Dintre toate marile companii tech care folosesc control vocal și interacțiune prin voce cu dispozitivele sale, cei de la Google sunt singurii care nu fac prea mult tam-tam în jurul acestei funcții. Deși aceștia nu au personificat funcția vocală, precum Siri de la Apple, sau Cortana de la Microsoft, Google pare să aibă cei mai buni algoritmi atunci când vine vorba de recunoașterea vocală. Aplicația îți poate recunoaște chiar și mormăielile, fără să stea prea mult să se gândească ce ai vrut să zici. Se pare că de acum va deveni chiar mai performant de atât.

Într-o nouă publicare de pe blogul lor, cei de la Google anunță că au dezvoltat un nou algoritm pentru recunoașterea vocală. Aceștia foloseau deja un sistem foarte avansat care punea cap la cap lucrurile pe care le rosteai către telefon pentru a putea înțelege pe cât de bine posibil. Acum însă, aceștia au evoluat și au schimbat abordarea. Noul sistem de modulare a vocii îi permite lui Google să anticipeze fonemele, unitățile de sunet din limbile vorbite care la diferențierea cuvintelor și morfemelor.

Mai pe înțelesul tuturor, Google își dă seama mai ușor dacă ce ai vrut să spui este un cuvânt real, și dacă nu, interpretează varianta cea mai apropiată. Prin modificarea unui fonem al unui cuvânt, se generează fie un cuvânt inexistent, fie un cuvânt cu alt sens, iar Google este acum capabil să depisteze acest lucru.

În plus, Google susține că rezultatele vor fi mai rapide și mai precise, oferind astfel o experiență eficientă în utilizarea căutării vocale, mai ales datorită faptului că noua variantă elimină mai bine zgomotele din jur și se concentrează pe vocea ta.

Aplicația de căutare Google pentru iOS și Android se folosește deja de noua tehnologie, care este prezentă și pentru funcția de dictare pe telefoanele cu Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: