07 dec. 2015 | 16:58

Cele mai bune jocuri lansate în 2015

FEATURE
Cele mai bune jocuri lansate în 2015

Anul 2015 ne-a oferit o mulțime de jocuri video interesante, iar cele de mai jos sunt doar zece dintre preferatele noastre.

După cum era de așteptat, 2015 jocuri a fost dominat de remake-uri și de continuări ale unor serii extrem de cunoscute. Chiar și așa, dezvoltatorii s-au întrecut pe ei înșiși, reușind să creeze jocuri video extrem de reușite. Unele dintre acestea, precum The Witcher 3: Wild Hunt, sunt rezultatele mai multor ani de muncă grea. Altele, precum Assassin’s Creed Syndicate, reprezintă un pas înainte pentru serii care au pierdut din ce în ce mai mult din popularitatea pe parcursul ultimilot ani.

Astfel, uitându-ne înapoi peste cele 11 luni trecute, am alcătuit o listă cu zece dintre cele mai bune jocuri lansate în anul 2015.

The Witcher 3: Wild Hunt

În mod evident, începem topul cu cel care este considerat cel mai bun joc al anului 2015. În cazul în care nu ați aflat încă, The Witcher 3 a câștigat premiul ”Game of the Year 2015” la Game Awards 2015.  Jocul a fost dezvoltat de cei de la CD Projekt Red în Polonia, pe parcursul a trei ani și jumătate. După cum ne amintește publicația Kotaku, The Witcher 3: Wild Hunt s-a bucurat de review-uri pozitive atât din partea fanilor, cât și din partea site-urilor specializate.

The Witcher 3

Alături de Geralt din Rivia, eroul de până acum, în Witcher 3 ai la dispoziție și personajul Cirilla Fiona Elen Riannon, pe care o cunoști după numele scurt Ciri. De asemenea, jucătorii beneficiază de aproximativ 100 de ore de quest-uri și numeroase secvențe cinematice și pot explora fără probleme lumea, călătorind unde doresc. The Witcher 3 este disponibil la eMAG pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

Bloodborne

Cei de la From Software au reușit să se întreacă pe ei înșiși de această dată, creând unul dintre cele mai dificile jocuri ale lor. Bloodborne este plin de monștri înfricoșători, de diverse provocări pe care va trebui să le depășiți și de mistere care necesită săptămâni întregi de joc pentru a fi descifrate.

Bloodborne Review

În Bloodborne, upta directă cu un număr mare de inamici este de puține ori cea mai indicată cale de a avansa, iar în Bloodborne jucătorul învață acest lucru pe propria piele. În schimb, jocul îl va obliga să caute rute alternative și să-și îmbunătățească stilul de luptă. Extrem de dificil pentru cei începători și oarecum ciudat pentru veterani, Bloodborne este o adiție importantă pentru seria ”Souls” și este disponibil în România pentru PlayStation 4.

Fallout 4

Fallout 4 a fost unul dintre cele mai de succes jocuri ale anului, reușind să fie inclus pe lista celor mai bune titluri la Game Awards 2015. După cum am menționat mai devreme, însă, acesta a pierdut lupta cu Witcher 3. Acțiunea din Fallout 4 se desfășoară în Boston, în urma unui dezastru nuclear. Jocul a fost extrem de apreciat pentru gameplay-ul non-linear, cu numeroase quest-uri interesante, care permit oricui să exploreze harta alături de parteneri.

Fallout 4

Optimizarea slabă a fost una dintre marile probleme ale jocurilor pentru PC în ultimii ani. Nu este și cazul noului Fallout 4, însă. Lansat de curând, jocul rulează excelent pe un PC de gaming accesibil. Nu același lucru poate fi spus și despre console. După cum scriu cei de la Geek, nu este deloc ciudat faptul că varianta de PC oferă cea mai bună calitate a imaginii.

Surprinzător, însă, este faptul că un utilizator poate să obțină foarte ușor peste 40 fps chiar și pe un PC de gaming accesibil. Consolele, de cealaltă parte, nu se descurcă la fel de bine. Astfel, atât pe Xbox One cât și pe PS4, numărul de cadre pe secundă se apropie de multe ori de 20. Fallout 4 este disponibil în România atât pentru PC, cât și pentru Xbox One și PlayStation 4.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V a fost și el printre titlurile nominalizate la categoria Jocul Anului 2015, alături de Witcher 3, Bloodborne și altele. Beneficiind de numeroase review-uri pozitive după lansarea oficială, Metal Gear Solid V a impresionat prin mecanică și prin diversele elemente care le permiteau utilizatorilor să apeleze numeroase metode diferite pentru a efectua misiunile.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Povestea criticată de unii a fost, totuși, lăudată de numeroase publicații online, jocul fiind declarat pe anumite site-uri cel mai bun din toată seria Metal Gear. The Phantom Pain se găsește în România în variantele pentru PlayStation 4, Xbox One, PC, Xbox 360 și PlayStation 3.

Star Wars Battlefront

Star Wars Battlefront a fost produs în studiourile suedeze EA DICE, în colaborare cu Lucasfilm Ltd. Deși cea mai bună experiență este disponibilă în multiplayer, Star Wars Battlefront le permite utilizatorilor să se bucure și de câteva bătălii în single-player. De asemenea, a fost inclus și un survival mode, în care aceștia vor fi nevoiți să înfrângă 15 valuri diferite de trupe imperiale.

Star Wars Battlefront

Așa cum era de așteptat, primele review-uri susțin că varianta cea mai bună este cea de PC. Cu toate acestea, se pare că PlayStation 4 ar fi cea mai populară platformă în rândul jucătorilor. Modul multiplayer include lupte cu până la 40 de oameni, iar printre vehiculele prezent se numără Speeder-ele, AT-AT-uri (Imperial Walkers), X-wing-uri, TIE Fighter-e și faimoasa navă Millennium Falcon. Star Wars Battlefront este disponibil la eMAG la precomandă în variantele pentru PC, PlayStation 4 și Xbox One.

Assassin’s Creed Syndicate

Mai este mult de muncă până când seria va putea atinge nivelul de popularitate din trecut. Dar după Unity, nu putem decât să observăm că Syndicate este un pas înainte. Personajele, cu defectele și calitățile lor sunt mai bune decât în jocul precedent, povestea este mai interesantă, iar gameplay-ul, superior din orice punct de vedere.

Assassin's Creed Syndicate

Mediul înconjurător este, fără doar și poate, unul din punctele cele mai important ale jocului. Londra în anul 1868 era un oraș industrializat, extrem de diferit de locațiile precedente în care s-a desfășurat jocul. Fabrici, căi ferate, cartiere aglomerate, toate acestea caracterizau capitala celui mai mare imperiu de pe fața Pământului în acei ani.

Nu este în niciun caz cel mai reușit joc Assassin’s Creed, însă cred că este cel mai bun de la Revelations încoace. Își va reveni seria Assassin’s Creed vreodată? Cei mai mulți spun că nu, dar Syndicate este cu siguranță un motiv de speranță pentru cei mai optimiști dintre noi. Assassin’s Creed Syndicate poate fi achiziționat pentru trei platforme diferite: PlayStation 4, Xbox One și PC.

Call of Duty: Black Ops 3

Call of Duty cred că este singura franciză din lume care poate realiza încasări de sute de milioane pe baza unui joc chiar și în condițiile în care acesta vine cu un număr limitat de îmbunătățiri. Pentru prima oară în cadrul seriei Call of Duty, vă puteți alege să jucați cu un personaj feminin. Opțiunea vă este prezentată la început, înainte de debutul campaniei single.

Call of Duty: Black Ops 3

Pe lângă sex, veți mai avea de ales dintr-un număr de înfățișări. Au vreo importanță aceste lucruri? Evident, răspunsul este nu. Veți putea vedea fața personajului cu care jucați doar în câteva cutscene-uri și atunci, probabil, nu-i veți acorda o importanță aparte. Dacă ați cumpărat în ultimii ani Call of Duty doar pentru campania de single, atunci trebuie să vă regândiți prioritățile.

Da, partea de single este oarecum plictisitoare, însă multiplayer-ul este cel mai bun pe care îl veți vedea într-o serie de jocuri first-person shooter. Acesta include mai multe ramuri cu abilități pe care le puteți debloca pe parcurs, și monede speciale (cryptokeys), folosite pentru a debloca diverse opțiuni de personalizare pentru arme. În România, Call of Duty: Black Ops 3 este disponibil pe 5 platforme: PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3 și Xbox 360.

Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege, din păcate, nu oferă posibilitatea de a juca la single-player, singurul mod în care vă puteți bucura de acesta fiind cel online. Puteți distruge extrem de ușor mediul înconjurător, iar cooperarea este unul dintre elementele cheie, în cazul în care vreți să dominați echipa adversă. De asemenea, jucătorii pot apela la diverse echipamente, precum drone, scuturi, sau explozibili de toate felurile, pentru a-și mări șansele la victorie. Rainbow Six Siege pune accent pe strategie, iar pentru a-l putea juca, trebuie să dețineți un PlayStation 4, un Xbox One sau un PC.

Rainbow Six Siege

FIFA 16

Când vine vorba de meciurile propriu-zise, sunt puține îmbunătățiri pe care EA Sports ar putea să le implementeze odată cu lansarea FIFA 16. Jocul precedent a fost unul extrem de reușit din acest punct de vedere, lucru care s-a observat în gradul mare de satisfacție al fanilor Acesta este, probabil, și motivul principal pentru care americanii au ales să se concentreze de data aceasta asupra diverselor moduri din joc, incluzând câteva elemente pe care unii jucători le așteptau de foarte mult timp.

FIFA 16

După ani de zile și nenumărate mesaje prin care fanii își manifestau frustrarea, EA ne dă, în sfârșit, posibilitatea de a ne antrena jucătorii în modul carieră. De asemenea, FIFA 16 îți pune la dispoziție loturile naţionale de fotbal feminin a 12 țări: Australia, Brazilia, Canada,China, Anglia, Franța, Germania, Italia, Mexic, Spania, Suedia şi Statele Unite ale Americii. Echipele, cu toate jucătoarele acestor naționale, sunt reproduse în detaliu, atât din punctul de vedere al aspectului fizic, cât şi în ceea ce privește comportamentul pe teren.

La fel ca ultimul joc Call of Duty, FIFA 16 este disponibil pe 5 platforme diferite: PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3 și Xbox 360.

Heroes of the Storm

Accesibilitatea este probabil cea mai importantă caracteristică a jocului Heroes of the Storm. Blizzard a deschis unul dintre cele mai dificile tipuri de jocuri publicului larg. În cazul celor mai populare titluri MOBA, economia din cadrul acestora se bazează pe aur, care poate fi folosit pentru a achiziționa echipament. Fiecare jucător are zeci de opțiuni când vine vorba de echipament, fiecare dintre acestea fiind potrivite unui anume erou. Pentru a vă da seama care sunt cele mai bune și cum se folosesc, este nevoie de zeci de ore de joc.

Heroes of the Storm

În Heroes of the Storm, însă, singurele lucruri care vă vor interesa vor fi abilitățile și îmbunătățirile pe care le efectuați. Vă puteți concentra pe atac sau pe apărare și puteți alege una dintre abilitățile ”ultimate”. Ritmul este unul alert, grafica este foarte bună, iar efectele din timpul jocului sunt reușite. Probabil că fanii LoL sau DotA nu vor aprecia unele elemente, însă, cu unele îmbunătățiri pe viitor, ar putea ajunge un rival semnificativ pentru acestea.