03 nov. 2014 | 14:55

Primul telefon Microsoft Lumia este un dual-SIM „de buget“

ACTUALITATE
Primul telefon Microsoft Lumia este un dual-SIM „de buget“

Microsoft renunță la numele „Nokia“ și trece la dispozitive „Microsoft Lumia“. Din China apar acum imagini cu poate primul telefon lansat sub noua marcă.

Review Nokia Lumia 1020 Camera 41 MP

Anul acesta, Nokia a lansat mai multe telefoane „de buget“ și doar unul premium: Lumia 930. Nici primul model branduit Microsoft Lumia nu va fi o excepție. Va fi un model dual-SIM cu numele de cod RM-1090 cu dotări similare Lumia 830, dar cu ecran de rezoluție qHD (960×540 pixeli) și care va funcționa în rețele 2G și 3G, fără suport 4G, după cum informează WindowsCentral.

microsfoft lumia

Schimbarea de nume pregătită de Microsoft se pare că nu va include și modelele entry-level, deoarece pe acel segment de piață „Nokia“ încă vinde mai bine decât „Microsoft Lumia“. De asemenea, până în 2016, conform contractului de achiziție, Microsoft are exclusivitate pe numele „Nokia“ pentru telefoane, ceea ce înseamnă că firma din Finlanda nu poate vinde astfel de dispozitive până atunci.

Nokia din Finlanda se axează acum pe hărți și infrastructură de rețea, pe când Microsoft și-a creat o divizie hardware. Totuși, mișcarea a nemulțumit vechii parteneri, cum ar Samsung care refuză să mai plătească pentru patentele din Android și, eventual, să mai producă telefoane cu Windows Phone. Cât despre rebranding, urmează perioadă în care Microsoft va trece la Lumia și Windows ca nume pentru telefoane, respectiv sisteme de operare. Windows 10 este începutul în acest sens.

Achiziție: Cel mai bun smartphone Nokia pe care îl poți cumpăra în prezent este Lumia 930. Cel mai accesibil este Lumia 530. Sistemul de operare este același, dotările sunt diferite. De asemenea, mai poți alege și un phablet Lumia 1520, dacă vrei un ecran mai mare.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele