05 nov. 2014 | 07:45

Macbook Pro cu Retina are probleme cu versiunea Yosemite a sistemului de operare

ACTUALITATE
Macbook Pro cu Retina are probleme cu versiunea Yosemite a sistemului de operare

După upgrade-ul la , utilizatorii primei generaţii de MacBook Pro cu Retina Display au început să aibă probleme grave de stabilitate cu sistemul.

MacBook Pro Retina Display Probleme

Dintr-un punct de vedere, OS X Yosemite introduce un amalgam de pentru utilizatorii de Mac. Din păcate, se pare că nu toţi cei care s-au angajat la update au de câştigat din instalarea acestui sistem de operare.

În urmă cu câteva zile au început să fie sesizate probleme legate de stabilitatea conexiunii WiFi, ieri au apărut primele rapoarte legate de o vulnerabilitatea gravă de securitate ce ar putea permite celor care au acces la sistemul vostru să obţină drepturi de root în Terminal. Acum vorbim însă de o problemă care afectează posesorii primei generaţii MacBook Pro cu Retina Display.

Acele MacBook-uri de 15 inci cu panouri HiDPI vin cu două plăci video, una cu memorie dedicată – GeForce şi una integrată – Intel. În mod normal, sistemul de operare este responsabil să schimbe placa video folosită în mod dinamic, în funcţie de activităţile pe care le întreprindeţi pe sistem. Problema este că odată cu OS X Yosemite tranziţia nu se mai realizează la fel de lin ca înainte. Mai mulţi utilizatori s-au plâns că au probleme să introducă linii de text în diferite câmpuri sau, în unele cazuri, că sistemul lor a început să se blocheze şi să afişeze mesaje de eroare. De asemenea, o sursă a confirmat pentru cei de la MacNN că probabilitatea de artefacte grafice a crescut semnificativ odată cu lansarea noului Mac OS X.

Până când Apple va face un efort şi va lansa un update pentru noul său SO, sugestia generală este să obligaţi sistemul de operare să folosească doar una dintre cele două plăci video, indiferent dacă  este cea integrată, pentru o autonomie sporită, sau cea de la NVIDIA pentru o performanţă ridicată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele