iMessage pe OS X Yosemite s-a transformat într-un utilitar de asistenţă virtuală

iMessage pe OS X Yosemite s-a transformat într-un utilitar de asistenţă virtuală

Cel mai recent beta de OS X vine cu reinventarea funcţionalităţii oferite de platforma de mesagerie instant proprietară iMessage.

os-x-yosemite-screen-sharing imessage

În urmă cu câteva luni, în cadrul WWDC 2014, cei de la Apple au anunţat primele detalii referitoare la cu numele de cod . De atunci ştiam că respectivul sistem de operare va introduce multe funcţii noi în sistemul de operare pentru Mac-uri. Deşi versiunea finală a noului OS X va fi disponibilă în câteva luni, prin beta-urile regulate, utilizatori entuziaşti pot deja să experimenteze toate noutăţile pregătite de gigantul din Cupertino la acest capitol.

Cel mai recent beta de OS X Yosemite introduce o funcţie de partajare a întregului conţinut al ecranului cu un utilizator de iMessage. Ideală pentru un tutorial online sau o prezentare, acea funcţie poate fi configurată şi activată cu uşurinţă. În plus, tot în acelaşi mod, puteţi folosi iMessage ca pe o platformă pentru asistenţă online de la distanţă. După cum se poate observa în captura de mai sus, puteţi permite persoanei cu care aţi partajat ecranul să şi preia controlul sistemului de la distanţă, similar cu ceea ce faceţi acum pe Team Viewer.

Apple a introdus pentru prima oară această funcţie pe Mac-uri în urmă cu câţiva ani, pe vremea când iChat era la modă. În acel context însă, cei care vroiau să profite de partajarea ecranului erau obligaţi să aibă un cont de AIM, Yahoo, Jabber sau Gmail.

Deşi nu ştim la această oră dacă veţi putea partaja ecranul de la iMac sau Macbook cu un iPhone sau iPad, în teorie, având în vedere că întreaga platformă este ancorată în iMessage, sistemul ar trebui să funcţioneze. Pentru un plus de securitate, puteţi bloca fără probleme pe oricine vă cere acces la conţinutul ecranului. Când vine vorba de a controla un computer de la distanţă, respectivul utilizator responsabil de asistenţă trebuie să-şi introducă parola Apple de două ori.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: