02 apr. 2024 | 11:04

Stația spațială visată de Jeff Bezos, mai aproape de realitate. NASA ar putea înlocui, în viitor, Stația Spațială Internațională

ACTUALITATE
Stația spațială visată de Jeff Bezos, mai aproape de realitate. NASA ar putea înlocui, în viitor, Stația Spațială Internațională

Stația Spațială Internațională nu va activă de-a pururi, iar NASA investește sute de milioane de dolari în potențiali înlocuitori.

Un candidat promițător este Orbital Reef, o inițiativă „la comun” între compania spațială a lui Jeff Bezos, Blue Origin, și Sierra Space.

NASA a mai dat o undă verde stației spațiale a lui Bezos

Miercuri, NASA a raportat că Orbital Reef a trecut de patru etape-cheie pentru unele dintre cele mai cruciale tehnologii, inclusiv un sistem de reciclare a urinei viitorilor astronauți și turiști spațiali.

Aceste etape au implicat trecerea unei serii de teste ale sistemului de regenerare al lui Orbital Reef. Acest sistem va furniza aer și apă curată pentru oamenii aflați pe stația spațială.

„Înainte să vă crispați la gândul de a bea apa de a bea urină, țineți cont că apa pe care o obținem este mai pură decât cea pe care o beți în mod obișnuit acasă în fiecare zi”, a spus fostul comandant ISS, Chris Hadfield.

De fapt, astronauții de pe ISS beau urina reciclată și curată de aproximativ 15 ani, și dintr-un motiv întemeiat. Acest lucru ajută la reducerea cantității de apă de care ar avea nevoie NASA pentru a trimite în spațiu astronauții, reducând astfel costurile de lansare și economisind bani.

Blue Origin și Sierra Space primesc bani

NASA a acordat Blue Origin și Sierra Space 172 de milioane de dolari în cadrul obiectivului său de a dezvolta stații spațiale americane, conduse comercial, în orbita joasă a Pământului, care ar putea înlocui ISS după retragerea acesteia.

Orbital Reef va fi o destinație nu doar pentru astronauții NASA, ci și pentru turiștii spațiali. Stațiile de înlocuire vor fi un loc în care NASA poate continua să-și trimită astronauții, închiriindu-și propriile spații și laboratoare.

Cu toate acestea, deoarece companiile comerciale vor deține stațiile, acestea pot fi, de asemenea, deschise turiștilor spațiali.

NASA transferă următoarea generație de stații spațiale către companiile comerciale deoarece are priorități mai mari care necesită finanțare.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele