18 ian. 2024 | 08:43

Google „dă liber” la păcănele pe bani reali pe telefon. Le găsești în Play Store pe Android

ACTUALITATE
Google „dă liber” la păcănele pe bani reali pe telefon. Le găsești în Play Store pe Android

După un program pilot întreprins cu succes, Google își extinde politicile referitoare la jocurile de noroc cu bani reali, în anumite țări.

Această săptămână, Google a anunțat planurile de a sprijini mai multe aplicații de jocuri cu bani reali (RMG) în Magazinul Play, inclusiv oferirea unor tipuri mai diverse de jocuri, precum și aplicații de la operatori „care nu sunt acoperiți de un cadru de licențiere existent”. în 2024, conform unei postări de blog pentru dezvoltatorii Android.

Vezi și: Google Play Games este acum disponibil pe PC: te joci cu mouse-ul și tastatura

Ce se întâmplă, de fapt

Gigantul a declarat că își extinde suportul pentru aplicațiile RMG în anumite țări începând din iunie 2024, inclusiv în India, Mexic și Brazilia, cu speranța de extindere în mai multe țări în viitor.

„Suntem încântați că această nouă abordare va oferi noi oportunități de afaceri dezvoltatorilor la nivel global, în timp ce continuăm să acordăm prioritate siguranța utilizatorului”. a scris Karan Gambhir, directorul global al parteneriatelor de încredere și securitate al Google.

Eforturile Google de a include aplicații RMG, care le cer utilizatorilor să plaseze bani reali pentru posibilitatea de a câștiga mai mult, în Magazinul Play au început în 2021, când s-a dat startul anumitor aplicații RMG în 15 țări noi, inclusiv SUA.

Această decizie recentă vine în urma unor teste pilot efectuate în India și Mexic în 2022, care au permis anumitor tipuri de aplicații RMG, cum ar fi aplicațiile de gambling pentru sporturi fantasy zilnice în ambele țări și aplicații de rummy în India.

Anterior, Google a permis doar aplicațiile RMG în Magazinul său Play care erau reglementate de guverne în cadrul unor cadre preexistente.

Vezi și: Îmbunătățirea de la Google Play Games care îți face viața mai ușoară: ce e nou pe PC

Ce „păcănele” poți accesa pe Google

Pagina de suport RMG a Google enumeră, în prezent, tipurile de jocuri eligibile ca fiind jocurile de cazino online, pariurile sportive, cursele de cai, loteriile, etc.

Dezvoltatorii de aplicații, în special cei din străinătate, cer de ani de zile Google să permită mai multe tipuri de jocuri RMG, inclusiv versiuni online ale jocurilor de cărți locale care nu sunt suficient de comune sau vechi pentru a avea reglementări în vigoare.

În plus, Google explorează și o posibilă revizuire a modelului de taxe pentru serviciile de abonament și achiziții în aplicație.

Cu toate acestea, nu a dezvăluit detalii specifice despre cât de mare va fi procentul pe care dezvoltatorii se pot aștepta ca gigantul să îl perceapă.

Vezi și: Google „pune tunurile” pe aplicațiile Android: trebuie să-ți permită să-ți ștergi contul și datele, gata cu informațiile sensibile în pericol pe internet

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele