Ziua în care Superman „a uitat” să mai zboare: soarta tragică a lui Christopher Reeve, eroul unei generații

ACTUALITATE
Ziua în care Superman „a uitat” să mai zboare: soarta tragică a lui Christopher Reeve, eroul unei generații
18 ian. 2023 | 19:20

Actorul Christopher Reeve a devenit cunoscut pe plan internațional în momentul în care a fost selectat să interpreteze rolul lui Clark Kent/Superman.

Din acel moment, toți băieții au început să-și dorească să fie Superman, de vreme ce fetele visau în secret să fie „salvate” de eroul care putea să zboare, printre multe altele.

superman-boala-cumplita-christopher-reeve

Christopher Reeve, în rolul lui Superman (1978)

Blestemul lui Superman

Cele patru filme din serial Superman au reușit să marcheze copilăria multora, ele fiind difuzate ani de zile la cele mai cunoscute posturi de televiziune din toată lumea. Nici cele românești nu au făcut excepție, firește.

Christopher Reeve a devenit model de frumusețe masculină, fiind considerat adesea cel mai arătos bărbat de pe planetă. Evident, rolul pe care l-a interpretat l-a ajutat din plin să primească atenția pe care, trebuie să recunoaștem, o merita.

Totuși, conceptul de Superman nu s-a născut odată cu Reeve, ci în 1938 când scriitorul Jerry Siegel și artistul Joe Shuster și-au unit pentru prima dată forțele pentru a pune bazele primei cărți de benzi desenate cu și despre Superman, sub emblema DC Comics.

În anul 1951 apărea, de asemenea, primul film independent despre eroul zburător sensibil la kryptonită, iar rolul acestuia era interpretat de George Reeves.

george-reeve-superman-moarte-tragica

George Reeve, în rolul lui Superman (1951) – actorul a avut parte, la rândul său, de o moarte tragică

George Reeves a avut parte, la rândul său, de o moarte tragică, fiind găsit împușcat în cap în camera sa, în anul 1959. La vremea respectivă, polițiștii au concluzionat că actorul s-ar fi sinucis. Cu toate astea, conspiraționiștii au susținut că, în realitate, soarta lui George nu ar fi depins de o sinucidere, ci mai degrabă de o crimă.

Ba chiar, la un moment dat, s-a vorbit despre un presupus blestem legat de rolul lui Superman, blestem care ajungea să se răsfrângă și asupra următorului erou, interpretat de Christopher Reeve, după cum vei afla în cele ce urmează.

Evident, întâmplările tragice intră sub incidența coincidenței, la fel ca asemănarea izbitoare dintre numele celor doi: Reeve (George) și Reeves (Chistopher).

superman-boala-cumplita-christopher-reeve

Actorul Christopher Reeve, într-un căruț cu rotile, în ultimii lui ani de viață

Christopher Reeve, eroul care n-a mai putut să „zboare”

După ce a putut, pentru o perioadă destul de scurtă, să se bucure de iubirea pe care a primit-o din partea publicului, soarta lui Christopher Reeve a intrat în recesiune, până în punctul în care viața devenise extrem de greu de suportat.

Un accident teribil avea să-l oblige pe actorul care odinioară „zburase” să-și petreacă restul zilelor într-un scaun cu rotile.

Totul s-a întâmplat în momentul în care filma pentru o nouă peliculă. Călărind un cal, el a căzut din șa, iar animalul a trecut direct peste el și i-a fracturat coloana.

Actorul nu și-a mai revenit niciodată din această condiție medicală, petrecându-și puținii ani care îi mai rămăseseră imobilizat într-un scaun cu rotile.

Suferința sa era atât de mare încât mama sa a ajuns în postura de a-i implora pe medici să-l lase să moară.

De la actorul frumos și extrem de bine făcut, Christopher Reeve s-a transformat rapid într-o „legumă”, fiind paralizat de la gât în jos.

Totuși, în ciuda condiției sale extrem de greu de acceptat, el a afișat mereu o atitudine pozitivă, declarând că, orice ar fi, viața trebuie să meargă înainte.

„Refuz să las un handicap să hotărască felul în care îmi trăiesc viaţa. Există un singur sens de mers în viaţa asta: tot înainte!”, a declarat Christopher Reeve, la vremea respectivă.

Actorul a murit în data de 10 octombrie 2004, în urma unui stop cardiac, la vârsta de numai 52 de ani.

El va fi mereu „acel Superman” din inimile tuturor.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele