03 iul. 2023 | 11:08

YouTube te obligă, practic, să te uiți la reclame: cum te blochează pe platformă, dacă refuzi

ACTUALITATE
YouTube te obligă, practic, să te uiți la reclame: cum te blochează pe platformă, dacă refuzi

Un test YouTube amenință că va bloca utilizatorii, dacă aceștia continuă să folosească programe care le blochează reclamele. Experimentul este menit să îndemne utilizatorii să-și dezactiveze programele care blochează reclamele sau să se aboneze la YouTube Premium.

YouTube caută să adopte o abordare mai agresivă pentru a împiedica utilizatorii să folosească dispozitive de blocare a reclamelor ,în timp ce vizionează videoclipuri pe platforma sa. După cum raportează BleepingComputer, oamenii au postat capturi de ecran pe rețelele de socializare precum Reddit care arată o notificare pop-up ce îi avertizează că playerul lor va fi blocat după trei videoclipuri.

Cum ne obligă YouTube să plătim

Avertismentul spune că YouTube le va bloca capacitatea de a reda videoclipuri pe platformă, cu excepția cazului în care își dezactivează dispozitivul de blocare a reclamelor sau nu se abonează la Premium.

„Reclamele permit YouTube să rămână gratuit pentru miliarde de utilizatori din întreaga lume”, continuă notificarea.

Pentru a evita reclamele, compania le spune utilizatorilor să obțină un abonament YouTube Premium, astfel încât „creatorii să poată fi plătiți în continuare”. Înainte de aceste avertismente, YouTube a afișat ferestre pop-up, reamintindu-le că programele de blocare a reclamelor sunt împotriva Condițiilor de funcționare ale site-ului. În cele din urmă, a adăugat un temporizator la notificări, pentru a se asigura că utilizatorii își iau timp să le citească.

YouTube a confirmat pentru BleepingComputer că noile alerte fac parte dintr-un experiment. Un purtător de cuvânt a declarat că compania „desfășoară un mic experiment la nivel global, care îi îndeamnă pe utilizatorii care blochează reclamele să le permită pe platformă sau să încerce YouTube Premium”.

Ei au spus că YouTube ar putea dezactiva temporar redarea „în cazuri extreme, în care utilizatorii continuă să folosească aceste programe”. Purtătorul de cuvânt a adăugat că vor dezactiva redarea doar „dacă spectatorii ignoră solicitările repetate de a permite reclamele pe YouTube”.