14 apr. 2023 | 08:55

YouTube Premium schimbă calitatea imaginii: ce motive mai ai să dai bani la Google

ACTUALITATE
YouTube Premium schimbă calitatea imaginii: ce motive mai ai să dai bani la Google

YouTube Premium este abonamentul cu plată care elimină reclamele de pe YouTube, în timp ce plătește, în continuare, creatorul video. Vestea bună este că va adăuga alte funcții, întrucât a primit o actualizare recentă de la Google.

YouTube Premium include acum o nouă opțiune de calitate video HD 1080p, cu o rată de biți mai mare, disponibilă pe iPhone și iPad și marcată ca fiind „experiment”, momentan.

Google spune că noua opțiune face videoclipurile 1080p să pară „foarte clare și precise”, în special videoclipurile cu mai multă mișcare, cum ar fi cele nișate pe jocuri și sporturi.

Trecerea la redarea 4K a fost adesea folosită în același scop, chiar și pe ecranele cu o rezoluție mai mică decât 4K, aceste videoclipuri arată, în mod clar, mai bine decât opțiunea obișnuită de 1080p.

Apple SharePlay merge mână în mână cu YouTube Premium

De asemenea, abonații Premium vor putea folosi Apple SharePlay, caracteristica care le permite utilizatorilor de pe dispozitive Apple să vizioneze conținut împreună prin FaceTime, prin intermediul unei versiuni mai puțin greoaie a partajării ecranului.

După cum notează TechCrunch, Google Meet acceptă deja vizionarea videoclipurilor YouTube în varianta de grup, dar numai persoana care începe apelul are nevoie de un abonament YouTube Premium.

Partajarea ecranului Discord funcționează și fără Premium, deși calitatea video maximă poate varia acolo.

În cele din urmă, YouTube Premium va permite telefoanelor și tabletelor să adauge videoclipuri la coadă, care anterior era disponibilă doar pe varianta desktop.

Asta înseamnă că poți adăuga câteva videoclipuri la lista de redare din coadă și se vor reda unul după altul.

Noile funcții ar putea dura ceva timp pentru a se implementa complet, în special noua opțiune de calitate 1080p, deoarece aceasta necesită ca serverele Google să re-codifice fiecare videoclip.

YouTube Premium costă, în continuare, 11,99 dolari pe lună pentru un abonament individual, 119,99 dolari pentru planul anual sau 22,99 dolari pe lună pentru planul de familie.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele