Cum încearcă YouTube să te convingă cu forța să treci la Premium: asta sigur te va deranja

Cum încearcă YouTube să te convingă cu forța să treci la Premium: asta sigur te va deranja

Într-un moment total nepotrivit pentru toată lumea, YouTube se pare că ia decizii pripite și are planuri care s-ar putea să te supere, în încercarea de a te convinge, mai mult cu forța, de a trece la varianta Premium.

De acum, s-ar putea să-ți trebuiască YouTube Premium nu numai dacă vrei să scapi de reclamele enervante și nu ai chef să-ți instalezi „ajutător” , sau dacă vrei să încerci funcții noi. Premium își extinde „competențele” și peste calitatea imaginilor.

YouTube încearcă „marea cu degetul”

După cum notează MacRumors, utilizatorii de pe Reddit și Twitter au observat că YouTube le-a cerut anumitor utilizatori să treacă la Premium pentru a viziona videoclipuri la rezoluție 4K.

Nu este clar în ce țări s-a întâmplat asta, nici ce dispozitive sunt vizate sau ce videoclipuri intră în această categorie, dar cu siguranță nu este o veste bună absolut deloc pentru cei ce preferă să folosească YouTube în variantă gratuită.

De asemenea, nu este sigur nici dacă vorbim despre un test sau despre o lansare nișată pe anumite zone, ca mai apoi aceasta să se întindă la nivel global.

Ce-i drept, o astfel de mișcare nu este total neașteptată, de vreme ce YouTube încearcă, de ceva vreme (uneori chiar agresiv) să-și convingă utilizatorii să platească pentru extra beneficii.

Totuși, gigantul a revendicat un total de 50 de milioane de abonați Premium și Music în septembrie anul trecut. Deși acest număr pare mare luat separat, în comparație cu ale servicii media plătite precum Spotify Premium (188 de milioane de utilizatori în al doilea trimestru) și Netflix (220,7 milioane), devine aproape infim.

În teorie, blocarea videoclipurilor 4K dincolo de porțile YouTube Premium ar putea stimula înscrierile – or, așa se speră. În paralel, consumatorii de conținut ar putea alege să migreze spre alte rețele, ca mai apoi să fie urmați și de creatori.

În cazul în care ești interesat, Premium costă 12 dolari pe lună sau 120 dolari pe an (adică nicio reducere pentru 12 luni).