20 dec. 2022 | 18:25

YouTube testează noi funcții: ce vrea să lanseze pe platformă

ACTUALITATE
YouTube testează noi funcții: ce vrea să lanseze pe platformă

O funcție experimentală de pe YouTube este testată de un număr mic de abonați YouTube Premium.

Pe baza feedback-ului acestor utilizatori, se fac îmbunătățiri. Este ca testarea beta a unei caracteristici, dar spre deosebire de procesul real de testare beta, „funcțiile experimentale” nu includ mai multe beta. În plus, aceste caracteristici sunt disponibile pentru testare pentru o perioadă limitată de timp.

YouTube lucrează mereu la noi funcții care sunt lansate mai întâi pentru un număr mic de utilizatori pentru testare și apoi pentru mase. Unele dintre ele fac parte din „funcțiile experimentale” care sunt testate de abonații YouTube Premium. Se pare că platforma de streaming deținută de Google testează o astfel de caracteristică numită „Adăugați la coadă”.

O funcție experimentală de pe YouTube este testată de un număr mic de abonați YouTube Premium. Pe baza feedback-ului acestor utilizatori, se fac îmbunătățiri. Este ca testarea beta a unei caracteristici, dar spre deosebire de procesul real de testare beta, „funcțiile experimentale” nu includ mai multe beta. În plus, aceste caracteristici sunt disponibile pentru testare pentru o perioadă limitată de timp.

Care sunt funcțiile experimentale YouTube

Trebuie remarcat faptul că funcția „Adăugați la coadă” este deja disponibilă pe site-ul YouTube și pe YouTube Music. Permite utilizatorilor să creeze o listă de redare temporară personalizată de videoclipuri și/sau melodii. „Adăugați la coadă” de pe YouTube nu trebuie confundat cu funcțiile „Salvare pentru a viziona mai târziu” sau „Salvare în lista de redare”, deoarece acestea vă permit să salvați permanent un videoclip pentru a-l putea revedea mai târziu.

Pentru a accesa funcția, care a fost detectată de 9to5google, poți atinge meniul de supraîncărcare cu trei puncte de pe fiecare videoclip. Acesta va oferi o opțiune pentru „Adăugați la coadă”.

Când utilizatorii apasă pe opțiune, YouTube va crea o coadă în partea de jos a ecranului.

Utilizatorii pot trage și rearanja ordinea de vizionare sau pot elimina un anumit videoclip glisând spre stânga. Puteți repeta și redarea aleatorie, iar dacă închideți mini-playerul, lista de redare este ștearsă.

Există o altă funcționalitate numită „Aliniați ceasul pentru vizionare”. Spre deosebire de „Adăugați la coadă”, „Aliniați vizionarea pentru a viziona” este promovată ca „funcție Premium”, ceea ce înseamnă că va fi disponibilă numai pentru abonații YouTube Premium. Dacă redai ceva pe YouTube, videoclipul va fi adăugat automat la coadă.