04 ian. 2023 | 11:55

Samsung duce conceptul de pliabilitate unde nici nu te aștepți: ce știu să facă noile display-uri Flex Hybrid OLED

ACTUALITATE
Samsung duce conceptul de pliabilitate unde nici nu te aștepți: ce știu să facă noile display-uri Flex Hybrid OLED

Anul trecut, la CES, Samsung și-a pliat ecranele în toate modurile posibile, cum nici nu te-ai fi gândit că e posibil. Anul acest, se pare că duce acest concept cu un pas în față.

Ecranul mobil Flex Hybrid OLED, care a debutat la CES 2023, se poate plia atât dintr-o parte, cât și pe cealaltă, schimbând atât dimensiunea, cât și raportul de aspect.

Pornind de la o lățime relativ compactă de 4,2 inchi sau așa, se poate plia la un afișaj 4:3 de 10,5 inchi. Apoi, îl poți glisa în partea dreaptă pentru a crea un afișaj de 12,4 inchi cu un raport de 16:10. Acest lucru l-ar face foarte potrivit pentru divertisment sau crearea de conținut, în special având în vedere calitatea bună a imaginii oferită de tehnologia de afișare OLED.

Cei doi inchi suplimentari de ecran par să se rostogolească de sub partea dreaptă a dispozitivului atunci când sunt glisați, judecând în funcție de grosimea suplimentară de pe acea parte a afișajului.

Portabilitatea, cuvântul cheie, în 2023, pentru Samsung

Tehnologia combinată îți poate permite efectiv să cari după tine o tabletă OLED de 12,4 inchi, 16:10, într-un buzunar al jachetei. Unde mai pui că e ideală pentru divertisment sau pentru lucrat, atunci când ești pe drum.

Trebuie remarcat faptul că Xiaomi a dezvăluit un ecran pliabil și rulabil încă din 2021, dar pare să nu fi prezentat niciodată un prototip funcțional pe piață.

În plus, alte două display-uri Samsung își vor face debutul public la CES 2023. Flex Slidable Solo se extinde de la un panou OLED de 14 inchi la un ecran mult mai generos de 17,3 inchi, prin glisarea deschisă dintr-o parte.

Mai mult, inclusiv Flex Slidable Duet OLED se extinde din două părți pentru a face aceeași conversie.

Ambele invenții au fost prezentate la evenimentul Intel Innovation 2022, care a avut loc în luna septembrie, dar încă nu au fost prezentate public.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele