19 dec. 2022 | 09:00

De la Samsung la Galaxy – cele mai bune telefoane de foto, gaming, buget și partenerul perfect pentru ele

ACTUALITATE
De la Samsung la Galaxy – cele mai bune telefoane de foto, gaming, buget și partenerul perfect pentru ele

Samsung a continuat în 2022 tradiția de a lansa gadgeturi de top pentru o varietate foarte mare de scenarii de utilizare și, în mod evident, bugete. Indiferent dacă ești în căutarea unui super telefon de poze sau a unui smartphone mai accesibil, portofoliul gigantului coreean are câte ceva pentru fiecare. Și de această dată, liderul absolut al pieței globale de mobile și-a continuat seriile renumite de aparate cu lansări de referință în piață.

Deja de mulți ani, când banii nu sunt neapărat o problemă și vrei tot ce este mai bun în domeniu, te orientezi către un Galaxy S. Acum, dacă ești mai aventuros în alegeri, te poți arunca și la un Galaxy Z Fold sau Galaxy Z Flip, dovada clară a faptului că echipa de cercetare și dezvoltare a Samsung nu s-a culcat pe lauri. Dincolo de terminale, avansuri tehnologice importante se pot observa și pe partea de soluții audio ale companiei, iar cele mai noi căști din portofoliu, Galaxy Buds2 Pro, concurează de la egal la egal cu produse de două ori mai scumpe.

Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G – cel mai bun aparat foto ascuns într-un telefon

Cel mai bun telefon de poze al momentului este Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, un terminal ultra premium care nu face compromisuri la calitate, indiferent de cadrul pe care vrei să-l imortalizezi. Are o acuratețe deosebită în imortalizarea corectă a nuanțelor dintr-o scenă. Culorile sunt vii, iar balansul de alb este impecabil. Face o treabă foarte grozavă în condiții de lumină scăzută și este cât se poate de rapid în privința procesului de focus, chiar și atunci când ești pe fugă.

Ca toate aceste lucruri să funcționeze ca unse, vorbim de o combinație între o putere de procesare superlativă și senzori de captură asistați de inteligență artificială. Practic, ai un SoC proprietar Exynos 2200 octa-core cu 12GB RAM și o memorie internă de mare viteză de până la 1TB. Pe partea de captură, senzorul principal este 108MP cu F/1.8, la care se mai adaugă o cameră de 10MP ”periscope telephoto” cu F/4.9, o a treia cameră telephoto de 10 megapixeli cu F/2.4 și una de 12 megapixeli cu F/2.2 ultrawide. Toate sunt dotate cu stabilizare optică de imagine, iar dacă ești pasionat de videografie sau vlogging, poți imortaliza conținut chiar și în 8K, nu doar Ultra HD 4K. Camera frontală de 40 megapixeli cu Auto-HDR vine cu garanția că nici pe partea de selfie-uri nu a fost loc de compromisuri. Iar ca pachetul să fie complet, toate cele de mai sus se ascund în spatele unui ecran generos Dynamic AMOLED 2x de 6,8 inci cu 120Hz și o luminozitatea maximă de 1750 de niți, ca să se vadă la fel de bine atât pe pârtie, cât și pe plajă.

Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold4 – telefonul care te transformă în gamer de competiție

Ajuns deja la a patra generație, Samsung Galaxy Z Fold4 este un gadget pliabil cât se poate de versatil. Punctul său forte este însă dat de jocuri. Având un ecran de dimensiuni generoase, 7,6 inci când este deschis și o rată de reîmprospătare de 120Hz, poți spune fără emoții că este cel mai bun telefon de gaming al momentului. Aici ajută și procesorul de ultimă generație, dar mai ales cei 12GB RAM. În plus, pentru că vine la pachet cu ultima versiune de Android 13, instalarea titlurilor preferate este facilă și rapidă.

Este foarte ușor să-l îndrăgești. Din multe puncte de vedere, aduce tot ce este mai bun atât din telefoane, cât și din tablete, într-un singur pachet mai compact decât prevede regulamentul. Este implementarea perfectă a conceptului de smartphone pliabil. Îl strecori ușor în buzunar când este închis, iar când l-ai deschis precum o carte, ești la câteva momente distanță de o sesiune intensă de Call of Duty, PUBG sau un serial pe Netflix. Generează invidia și curiozitatea celor din preajmă, în timp ce pe tine te face să nu mai scoți laptopul dacă vrei să editezi rapid un document sau să scrii un email, în timp ce îți iei informațiile de pe o pagină de internet. Ecranul mare cu rame infime spre inexistente îți face viața mai ușoară în acest format.

Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A53 – serios la performanță, blând la buzunar

Dacă ești în căutarea unui smartphone de buget fără compromisuri pe partea de performanță, cea mai bună soluție este Samsung Galaxy A53 5G. Acesta se ascunde în spatele unui ecran de 6,5 inci, are până la 8GB RAM și o baterie generoasă de 5000 mAh. Dacă ești amator de fotografie, camera de 64 de megapixeli este surprinzător de bună într-un set stufos de contexte, în timp ce pasionații de capturi video pot filma 4K HDR cu până la 30 de cadre pe secundă. În plus, mai este și rezistent la apă, fiind certificat IP67.

Panoul de 120Hz, pe care până mai ieri îl găseai doar în telefoane de două ori mai scumpe, are o putere luminoasă de 800 de niți, particularități care î-l transformă în partenerul perfect pentru o sesiune de HBO Max sau Netflix când ești pe tren, în avion sau în mașină. Slotul de card microSDXC te îmbie să faci mai multe poze și mai multe filme decât de obicei, având în vedere că este aproape imposibil să rămâi fără spațiu de stocare. Apropo, amatorii de securitate biometrică vor aprecia cu siguranță senzorul de amprentă cât se poate de rapid strecurat în spatele ecranului. Mai ai și confortul psihologic că rezistă de minune la zgârieturi datorită stratului de Corning Gorilla Glass 5.

Samsung Galaxy Buds2 Pro – căști pentru fugit în lumea ta

Un telefon bun merge de minune cu o pereche de căști de top, iar indiferent care este favoritul tău dintre cele listate mai sus, nu dai greș când te arunci la noile Samsung Galaxy Buds2 Pro. Compacte, dar cât se poate de performante, acestea se aud mai bine ca niciodată datorită difuzoarelor bidirecționale și a compatibilității cu compresia Hi-Fi Audio 24 de biți, prin intermediul Samsung Seamless Codec. În plus, dacă vrei să te concentrezi pe ce asculți, un sistem de anulare activă a zgomotului de fond cu 3 microfoane SNR te lasă cu gura căscată. Nu uita că le găsești și pe violet, nu doar gri grafit sau alb, dacă vrei să fii altfel nu doar prin experiența audio pe care o trăiești, ci și prin pachetul desprins din alt film.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele