15 oct. 2023 | 23:14

Preliminarii Euro 2024. Meci nebun în Elveția, s-au marcat șase goluri. România poate urca pe primul loc în grupă

SPORT
Preliminarii Euro 2024. Meci nebun în Elveția, s-au marcat șase goluri. România poate urca pe primul loc în grupă

Meciul Elveția – Belarus din grupa României pentru preliminariile Campionatului European din 2024 a avut un deznodâmânt incredibil. S-a marcat de șase ori, iar ”Tricolorii” pot deveni liderii grupei, dacă înving Andorra.

Elveția – Belarus, meci cu șase goluri

România a primit un ajutor nesperat din Elveția, după ce a remizat, 0-0, cu Belarus, la Budapesta. Meciul din etapa a opta a preliminariilor pentru Euro 2024 dintre Elveția și Belarus a fost unul cu un  rezultat incredibil.

Belarus a întors fantastic, a marcat de trei ori, apoi a urmat asaltul gazdelor, iar tabela s-a închis cu scorul de 3-3.

Meci nebun în Elveția, s-au marcat șase goluri. România poate urca pe primul loc în grupă

Elveția, la finalul meciului cu Belarus.Sursa foto: Profimedia

Elveția, marea favorită a Grupei I preliminare, a deschis scorul în minutul 28 prin Shaqiri, dar Belarus a restabilit egalitatea în repriza a doua, în minutul 61. Opt minute mai târziu, bielorușii au preluat conducerea, grație reușitei lui Polyakov, iar cu cinci minute înainte de final, Antilevski a făcut 3-1.

Dar Elveția nu a renunțat și a luat cu asalt porta Belarusului. Akanji a punctat în minutul 89, iar câteva zeci de secunde mai târziu Amdouni a stabilit scorul final, 3-3.

România poate urca pe primu loc în grupă

În urma rezultatului de la St. Gallen, ”Tricolorii” pot urca pe primul loc în grupă, dacă înving Andorra.

Înaintea meciului cu Andorra, naționala României ocupa locul 2 în grupă după șapte meciuri, cu 13 puncte. ”Tricolorii” se afla la un punct în spatele liderului Elveția, dar care are un meci mai puțin disputat, și cu două puncte mai mult față de Israel, ocupanta poziției a treia, care are, de asemenea, o partidă în minus.

Citește și: Ianis Hagi, „demolat” de un fost campion, după meciul cu Belarus – România 0-0. „Leșinatul nu prindea nici liga a 4-a”

România va mai juca în luna noiembrie în deplasare cu Israel și pe teren propriu cu Elveția. ”Tricolorii” nu s-au mai calificat la un campionat european din 2016, când au jucat la turneul final din Franța.

Meciul Israel – Elveția, amânat din cazua războiului

Războiul din Israel și tensiunile uriașe din zonă, provocate de atacul sângeros al Hamas, au dat peste cap programul din grupa din preliminariile Euro 2024, din care face parte și naționala României.

UEFA a amânat în primă fază meciul Israel – Elveția, care era programat la Tel Aviv la 12 octombrie și a decis că duelul să fie reprogramat în ziua de 15 noiembrie. Apoi, forul european a amânat și partida Kosovo -Israel, care ar fi trebuit să se desfășoare pe 15 octombrie.

Citește și: Războiul din Israel dă peste cap meciurile din grupa României. „Echipa națională nu are voie să plece în străinătate”

După aceste modificări, naționala din Israel va avea un program infernal în luna noimebrie. Echipa antrenată de Alon Hazan va avea trei confruntări într-o săptămână: pe 15 noiembrie, cu Elveția (acasă), pe 18 noiembrie, tot pe teren propriu, în fața României și trei zile mai tărziu se va deplasa în Andorra.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele