07 mart. 2023 | 13:08

Mașinile Google Street View revin în România: când se va actualiza Google Maps

ACTUALITATE
Mașinile Google Street View revin în România: când se va actualiza Google Maps

Mașinile Google Street View revin în România. Acestea se întorc în România primăvara aceasta.

Așadar, în următoarele luni vor fi în peste o sută de localități și drumurile dintre ele. Scopul acestora este de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps.

Preluarea de imagini 3600 Street View în România începe marți, 7 martie. Mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara, de la Vălenii de Munte, Câmpulung, Timișoara, Orșova, Deva, București, Pașcani, Călărași, până la Târgu Mureș.

Google Street View revine în România, primăvara aceasta

Ca referință, serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate pe Google Maps primele imagini din cele mai importante orașe. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, din 39 de orașe și sute de obiective turistice, iar cea mai recentă actualizare Street View este din anul 2022.

Google Street View a devenit un mod surprinzător de util de a învăța despre lume. Oamenii îl folosesc pentru a planifica călătorii, pentru a explora destinațiile de vacanță și pentru a-și urmări, practice, prietenii și dușmanii.

În care aplicație de navigare trebuie să ai încredere pentru a ajunge de la punctul A la punctul B? Iată aici o comparație între Google Maps și Apple Maps, ca să știi cum să te orientezi mai bine.

Lupta pentru a fi cea mai bună aplicație de navigație s-a dat între Google Maps și Apple Maps timp de aproape un deceniu. Google și Apple își preinstalează serviciile pe fiecare dintre smartphone-urile lor respective. Google susține că peste un miliard de oameni folosesc Google Maps în fiecare lună, în timp ce Apple a spus că Apple Maps a ajuns la sute de milioane de oameni din 200 de țări.