17 nov. 2023 | 07:30

Mașina electrică care te va convinge să renunți la benzină și motorină, un Volkswagen ieftin și bun

ACTUALITATE
Mașina electrică care te va convinge să renunți la benzină și motorină, un Volkswagen ieftin și bun

Volkswagen este mașina preferă a românului, dar niciodată nu a fost cea mai ieftină, mai ales dacă te gândeai să ți-o cumperi nouă. Din acest motiv, extinderea portofoliului cu modele electrice nu a inclus neapărat modele accesibile.

Acest lucru se va schimba însă în viitor, odată cu introducerea unei mașini electrice 20.000 de euro de la constructorul german. Cel mai probabil, nu va apărea mâine și nici măcar anul viitor, doar de la 2025 în viitor. Directorul general al grupului, Oliver Blume, și-a exprimat optimismul pe marginea subiectului că inițiativa se va materializa în a doua jumătate a acestui deceniu.

Citește și: Ce mașini cumpără românii la mâna a doua, ce vinzi mai ușor. Cât durează să-ți vinzi autoturismul vechi

Mașinile electrice sunt scumpe din cauza bateriilor

Principalul mod prin care autoturismele electrice ar putea ajunge în viitor să aibă prețuri semnificativ mai accesibile pleacă de la reducerea costurilor cu bateriile, a explicat Blume într-o conferință organizată la mijlocul acestei săptămâni de către Sueddeutsche Zeitung Wirtschaftsgipfel. Ca o posibilă soluție gândită de Volkswagen la problemă, compania germană își va produce propriile celule de baterii într-un format unic, aspect care ar reduce la jumătate costurile.

Realitatea din piața de mașini electrice nu este ajutată nici de lipsa infrastructurii de încărcare sau de eliminarea subvențiilor la achiziție din tot mai multe țări europene.

Citește și: Cele mai ieftine mașini electrice pe care le poți cumpără în România. Dacia Spring este doar începutul

Prima mașină ieftină de la Volkswagen va costa 25.000 de euro

Deși oamenii visează destul de mult la un autoturism electric al cărui preț să graviteze în jurul a 20.000 de euro, se pare că primul Volkswagen accesibil cu propulsie electrică va mai aproape de 25.000 de euro. Acesta din urmă se află într-un stadiu avansat de dezvoltare și ar urma să aibă o autonomie de 450 de kilometri. Avantajul său major va fi însă timpul de încărcare, de 20 de minute de la 10% la 80%.

“Avem responsabilitatea de a aduce pe piaţă produsele adecvate la preţul adecvat”, a spus Blume. “După ce automobilele electrice au ajuns la cei care le-au adoptat primii, acum avem nevoie de consumatori care să fie convinşi de această tehnologie şi care nu au oportunitatea de a-şi instala acasă o staţie de încărcare”, a adăugat Blume.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele