11 ian. 2023 | 16:25

Industria auto are multe de oferit: cele mai așteptate mașini electrice care urmează să fie lansate în viitorul apropiat

ACTUALITATE
Industria auto are multe de oferit: cele mai așteptate mașini electrice care urmează să fie lansate în viitorul apropiat

De la mașini electrice la supermașini, aceasta este lista cu cele mai bune mașini noi care vor veni în 2024 și mai departe.

Cu producătorii lucrând cu ani înainte, există deja o mulțime de mașini de care să fi entuziasmat în 2024 și mai departe.

Așa că mai jos o ssă găsești o listă cu cele mai bune mașini noi care urmează să sosească în 2024, 2025 și mai departe.

alfa giulia ev

Alfa Romeo Giulia EV

Preț: nu a fost dezvăluit
La vânzare: 2025

Următoarea generație Giulia are niște pantofi mari de umplut, deoarece actuala mașină este una dintre cele mai dezirabile modele compacte disponibile. Cu toate acestea, Alfa este îndrăzneață pentru înlocuirea sa, cu un sedan complet electric pentru modele rivale precum Tesla Model 3.

Bazat pe viitoarea platformă STLA Large EV cu o arhitectură de 800 V, Giulia promite o autonomie de aproximativ 500 de mile și până la 80% încărcare în doar 20 de minute. O versiune Quadrifoglio cu două motoare și tracțiune integrală ar putea livra până la 900 CP și ar putea accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2,0 secunde. Luați în considerare aspectul elegant și dinamica de condus captivantă și va fi un șoc dacă această Alfa nu este un concurent de clasă.

alfa suv

Alfa Romeo e-SUV mic

Preț: De la 33,807 EUR
La vânzare: sfârșitul anului 2024

Alfa întârzie la petrecerea EV, dar speră că primul său model alimentat de baterii se va încărca până la vârful clasei când sosește. Micul SUV complet electric este primul model care a fost dezvoltat folosind know-how de la firma-mamă Stellantis, ceea ce înseamnă că este probabil să folosească aceeași platformă e-CMP ca și mașini precum Vauxhall Corsa-e și Peugeot e-2008.

Așteptați-vă la mai multă putere de la motorul de 134 CP, o autonomie îmbunătățită și un șasiu reglat pentru a oferi șoferului mai multă distracție și un rafinament mai mare. În timp ce această Alfa va putea face progrese aproape tăcute, elementele distinctive de design puternic influențate de Tonale mai mare înseamnă că ar trebui să întoarcă capetele.

alpine r5

Alpine R5

Preț: De la 36,061 EUR
La vânzare: 2025

Fanii hatchback-urilor franțuzești rapide se bucură de un răsfăț în 2025, când Alpine dezvăluie o versiune mai rapidă a viitorului Renault 5, complet electric. Au trecut aproape cinci decenii de când marca de mașini sport și-a lucrat pentru prima dată magia la o versiune îmbunătățită a lui. Supermini originalul Renault, dar acest model complet nou este gata să treacă înapoi în anii.

Dispunând de un motor electric de 215 CP care antrenează roțile din față, ar trebui să parcurgă 0-100 km/oră în mai puțin de șase secunde. De asemenea, va exista o pistă mai largă, cu suspensie coborâtă și rigidizată pentru o manevrabilitate agilă, în timp ce exteriorul va aduce un omagiu Renault 5 Turbo cu motor central din anii optzeci.

alpine suv

SUV Alpine

Preț: De la 50.000 EUR
La vânzare: 2026

Alpine are planuri mari pentru viitorul său și nu trebuie să cauți mai departe decât SUV-ul GT X-Over pentru dovadă. Firma și-a făcut un nume cu mașina sport ușoară și flexibilă A110, dar pentru a ajunge înainte în topurile de vânzări are nevoie de un model crossover.

Cu toate acestea, nou-venitul cu călărie înaltă promite să fie fidel valorilor mărcii, cu performanțe puternice, manevrabilitate antrenantă și o greutate redusă care este mai ușoară decât a rivalilor săi.

Având în fruntea promisiunii companiei de a fi complet electric până la jumătatea deceniului, GT X-Over va folosi probabil un aspect cu trei motoare cu până la 450 CP și capacitate activă de vectorizare a cuplului. Stilul său se va baza în mare măsură pe emblematicul A110, cu o linie de acoperiș joasă și un design cu patru faruri.

audi a6 etron

Audi A6 e-tron

Preț: De la 56.000 EUR
La vânzare: 2024

Cu 20 de noi modele complet electrice care vor avea loc în următorii trei ani, Audi continuă cu viitorul său EV. Următorul în linie după Q6 e-tron este A6 e-tron, care a fost prezentat sub formă de concept la Salonul Auto de la Shanghai 2021.

Având un design elegant inspirat de sportback coupé, bateria de 100 kWh a lui A6 și aerodinamica alunecoasă de 0,22 Cd promit o autonomie de până la 690 de km. Vor exista versiuni cu tracțiune spate și quattro cu tracțiune integrală, în timp ce nava amiral de performanță se spune că acoperă 0-100 km/oră în mai puțin de trei secunde.

cupra tavascan

Cupra Tavascan

Preț: De la 50.000 EUR
În vânzare: începutul anului 2024

Planurile ambițioase ale lui Cupra după ce a fost desprinsă de marca-mamă SEAT continuă cu Tavascan. Dezvăluit ca concept la Salonul Auto de la Geneva 2019, crossover-ul elegant, integral electric, este nava amiral a companiei.

Bazat pe aceeași platformă MEB ca și modelul Born, Tavascan are un acoperiș distinctiv în stil coupé și este probabil să păstreze conductele S ale conceptului în nas, care ajută la fluidizarea fluxului de aer. Două motoare electrice oferă tracțiune integrală și 302 CP, în timp ce o baterie de 77 kWh ar trebui să ofere o autonomie de aproximativ 450 de km. Se așteaptă să urmeze versiuni cu putere redusă când Cupra își va face debutul în 2024.

cupra terramar

Cupra Terramar

Preț: 50.000 EUR
La vânzare: 2024

În următorii câțiva ani, Cupra va pătrunde pe piața SUV-urilor de dimensiuni medii cu un nou model sportiv numit Terramar. Conceput pentru a lupta cu alte crossover-uri precum Alfa Romeo Tonale, noua ofertă va încorpora elemente de design de la hatchback-ul Born când va fi lansat în 2024. Aspectul mărcii comerciale „nas de rechin” al companiei va fi păstrat, împreună cu farurile cu ochi plini de mărgele și detalii de culoarea cupru.

Terramar va fi construit pe o versiune actualizată a platformei MQB a Grupului Volkswagen, concepută special ținând cont de sistemele de propulsie plug-in. Cupra va oferi o versiune PHEV de vârf, capabilă să ruleze până la 100 de km pur electric, alături de modelele convenționale pe benzină. Ne așteptăm ca noul SUV să fie dezvăluit pe deplin anul viitor, înainte de a fi pus în vânzare în 2024.

cupra urbanrebel

Cupra UrbanRebel

Preț: De la 22.500 EUR
La vânzare: 2025

Mașina urbană radicală UrbanRebel a lui Cupra va intra în producție în 2025, prezentată ca un EV compact la prețuri accesibile, bazat pe platforma Small MEB a Grupului VW. Pentru a oferi o idee mai bună despre cum va arăta versiunea de producție, Cupra a dezvăluit un concept despre care se spune că este reprezentativ în proporție de 95% pentru mașina finală, prezentând suprafață profund ondulată și linii agresive, în conformitate cu imaginea sportivă a lui Cupra.

Când va ajunge, UrbanRebel va fi echipat cu un singur motor electric montat în față și este de așteptat să ofere o autonomie de aproximativ 430 de km. Interiorul mașinii de serie nu va semăna cu cel al conceptului, dar se așteaptă o cabină axată pe șofer și o tehnologie de infotainment împrumutată din altă parte a grupului VW.

jeep recon

Jeep Recon

Preț: De la 73.200 EUR
La vânzare: 2024

Un SUV electric Jeep pentru copii a fost deja dezvăluit în acest an, dar firma va spera să-și imprime autoritatea asupra opoziției cu un model cu totul mai robust.

Numit Recon, EV-ul de dimensiunea Wrangler va adopta un design gros și platforma STLA Large specifică pentru EV de la compania-mamă Stellantis. La fel ca și Wrangler, Recon va avea uși detașabile și un acoperiș retractabil, împreună cu sistemul de gestionare a tracțiunii Selec-Terrain de la Jeep pentru a-și spori acreditările off-road. Marca susține că Recon nu va fi un înlocuitor direct pentru Wrangler când va sosi în 2024.

mini crossover

MINI Crossover

Preț: De la 31.500 EUR
La vânzare: 2024

Prevăzut să ocupe spațiul din gama companiei odată umplut de Paceman cu trei uși de scurtă durată, un nou crossover compact MINI (aproape sigur cu cinci uși) va fi dezvăluit în 2023 – și va fi un model complet electric.

Împrumuțându-și platforma de la versiunea pur electrică a Hatch-ului de următoarea generație, va fi produs și în China pentru exportul global, dar  nu este în curs de desfășurare nicio opțiune alimentată cu benzină. Noul crossover MINI va rivaliza cu modele precum Peugeot e-2008 și Vauxhall Mokka-e, profitând de decalajul din gama companiei britanice lăsat în urmă de următorul Countryman, care va crește în dimensiuni.

polestar 5

PolarStar 5

Preț: De la 107.000 EUR
La vânzare: 2024

Viitorul lui Polestar nu este doar plin de SUV-uri. Modelul 5 este programat să sosească în 2024 și se inspiră din conceptul Precept – un salon cu aspect dramatic care ar trebui să intre într-un concurs fascinant cu Porsche Taycan și Tesla Model S.

Polestar 5 va fi construit pe noua arhitectură electrică de 800 V a companiei, cu puteri colosale de 872 CP și 900 Nm așteptate. Dezvoltarea mașinii se desfășoară la baza de cercetare și dezvoltare a Polestar din Marea Britanie și a fost sugerată o autonomie de peste 500 de km. În interior, Polestar 5 va folosi pe scară largă materiale reciclate și din surse vegetale pentru a-și crește acreditările de mediu.

Renault r4

Renault R4

Preț: 19.700 EUR
La vânzare: 2024

Renault se uită la trecutul său pentru viitoarele modele mici, iar printre primele va fi o mașină care se referă la utilitarul Renault 4. După cum arată imaginea noastră exclusivă, se va referi la forma cutițioasă a mașinii originale.

La fel ca emblematica mașină din 1961, noul model va rămâne mic, ieftin și practic și ar putea genera o variantă de furgonetă. Este posibil ca cei 4 să împartă aceleași baterii de 40 kWh și 52 kWh ca și viitorul Renault 5 și cu siguranță vor folosi același motor de 134 CP pentru roțile din față.

reanult r5

Renault R5

Preț: de la 19.700 EUR
La vânzare: 2024

Unul dintre cele mai faimoase nume ale Renault va fi reînviat pentru un nou EV cu tematică retro în 2024. Noul 5 se va baza pe platforma Renault-Nissan CMF-BEV pentru mașini electrice mici, care va fi cheia pentru producerea de vehicule electrice mici și accesibile din ambele firme. Într-adevăr, șefii Renault spun că modelul 5 ar putea costa cu aproximativ o treime mai puțin decât actualul Zoe și ar avea un preț care este aproximativ comparabil cu un Ford Fiesta sau Volkswagen Polo cu combustie.

Un motor de 134 CP, care va fi comun pentru toate vehiculele electrice mici ale companiei, va ajuta, dar deși 5 nu va avea aceeași capacitate de încărcare de 130 kW ca Mégane E-Tech Electric, va fi aproape și bateria de 52 kWh, cea mai mare dintre două opțiuni, este setată să ofere o autonomie de 400 de km.

renault scenic suv

SUV Renault Scenic

Preț: De la 45.000 EUR
La vânzare: 2024

Renault își va reinventa Scenic-ul ca un SUV complet electric pentru a sta deasupra lui Megane E-Tech Electric. Noua mașină se va baza pe platforma CMF-EV a mărcii, maximizând spațiul pentru pasageri și bagaje, iar bateriile de până la 87 kWh ar putea fi posibile pentru o autonomie de peste 480 de km. Vor exista și modele mai ieftine de 60 kWh și 40 kWh, dar toate vor avea tehnologie de încărcare rapidă de 130 kW.

Așteptați-vă la un stil îndrăzneț, așa cum arată imaginea noastră, cu faruri subțiri cu LED-uri și lumini de rulare. Iar în interior, Scenic este setat să folosească cel mai recent sistem de infotainment Renault, cu o bordură digitală de 12,3 inchi și un ecran de 12 inchi alimentat de Google.

vision 7s model

Skoda Vision 7S

Preț: 62.900 EUR
La vânzare: 2025

Skoda va suferi o schimbare de design pentru a începe era pur electrică, iar conceptul Vision 7S este o vitrină pentru ceea ce urmează pentru brand. Mașina de prezentare se va transforma într-un model de șapte locuri pregătit pentru producție, ca parte a planurilor Skoda de a lansa încă trei mașini electrice noi până în 2026, utilizând potențial arhitectura MEB a Grupului Volkswagen. Conceptul poate atinge o autonomie de peste 600 de kmpe ciclul WLTP, datorită unui acumulator de 89 kWh. De asemenea, acceptă viteze de încărcare de până la 200 kW.

Noua identitate de marcă a Skoda este evidentă în grupurile de lumini în formă de T ale lui 7S și orificiile de aerisire verticale ale barei de protecție, restul caroseriei având un aspect neaglomerat, utilitar. Există o dispunere de scaune „6+1” în interiorul mașinii concept, deși ne așteptăm ca un aranjament convențional pe trei rânduri să apară atunci când 7S aterizează în showroom-uri.

vw id life

Volkswagen ID.Life

Preț: 22.500 EUR
La vânzare: 2025

Volkswagen se pregătește să lanseze o mașină electrică la prețuri accesibile, o ispravă pe care producătorii au urmărit-o de când a început revoluția EV. Noul venit este de așteptat să-și facă debutul peste trei ani și se va baza pe o platformă electrică redusă numită MEB Entry. Când sosește, probabil se va numi ID.1 sau ID.2.

Conceptul ID.Life a previzualizat aspectul mașinii, iar stilul său boxy și interiorul minimalist este probabil să fie transferate la modelul de producție, deși trenul său de propulsie aproape sigur nu o va face. Ne așteptăm ca motorul electric de 231 CP să fie redat la un nivel mai rezonabil, pentru a profita la maximum de acumulatorul de 54 kWh al mașinii.