02 dec. 2022 | 10:25

Renault își diversifică afacerea: parteneriatul important semnat cu un alt titan al industriei franceze

ACTUALITATE
Renault își diversifică afacerea: parteneriatul important semnat cu un alt titan al industriei franceze

Echipele de ingineri ale Grupului Renault și Airbus se vor concentra pe stocarea energiei și pe bateriile cu stare solidă pentru mașini și avioane hibride.

Grupul Renault și Airbus fac parteneriate pentru a avansa tehnologia bateriilor pentru mașinile și avioanele de ultimă generație, au declarat cele două companii.

Echipele de inginerie ale celor două companii vor cerceta și dezvolta împreună soluții de stocare a energiei, unul dintre obstacolele pentru vehiculele electrice cu rază mai lungă de acțiune, au declarat miercuri Renault și Airbus. Parteneriatul va ajuta, de asemenea, Airbus, compania aerospațială europeană cu sediul în Toulouse, Franța, să dezvolte tehnologii legate de avioanele hibrid-electrice.

Cu alte cuvinte, pactul reflectă eforturile companiilor de a naviga mai bine în schimbarea costisitoare și dificilă de electrificare prin colaborarea cu colegii. CEO-ul Renault, Luca de Meo, a prezentat luna aceasta o împărțire complexă a afacerilor producătorului de automobile cu vehicule electrice și motoare cu ardere.

Un parteneriat important pentru francezi

„Pentru prima dată, doi lideri europeni din industrii diferite împărtășesc cunoștințe de inginerie pentru a modela viitorul aeronavelor hibrid-electrice”, a declarat Gilles Le Borgne, vicepreședintele executiv Renault pentru inginerie, într-un comunicat. „Aviația este un domeniu extrem de solicitant atât în ​​ceea ce privește siguranța, cât și consumul de energie, la fel și industria auto.”

Mai important de atât, cooperarea se va concentra pe optimizarea managementului energiei și pe îmbunătățirea greutății bateriei, deoarece Renault și Airbus încearcă să treacă de la chimiile actuale ale celulelor la design-uri în stare solidă pentru a dubla densitatea energiei bateriei până în aproximativ 2030.

Companiile s-au angajat să analizeze din toate punctele de vedere ciclu de viață al bateriilor, inclusiv reciclarea pentru a le reduce amprenta de carbon.

Este important de știut faptul că Airbus a avut colaborări cu producătorii de automobile în trecut, inclusiv un proiect recent cu Audi privind mașinile zburătoare.