UrbanRebel, noul concept electric Cupra, este cu adevărat un rebel. Vezi cum arată și despre ce e vorba

UrbanRebel, noul concept electric Cupra, este cu adevărat un rebel. Vezi cum arată și despre ce e vorba

În cadrul Salonului Auto IAA, grupul Volkswagen va prezenta primul automobil electric din clasa B. Acesta este un concept, dar pe acesta se bazează designul viitorului model.

La München, SEAT va prezenta viitoarele modele pe care grupul din care face parte le va lansa în perioada următoare. Conceptul este un prototip, dar, pe baza sa, va fi pregătită o versiune de serie care ar urma să intre pe piață.

„Conceptul Cupra UrbanRebel este o interpretare radicală a mașinii urbane electrice care va fi lansată în 2025. Acest concept de curse ne dă o idee despre limbajul de design al viitoarelor mașini de stradă și va inspira creația sa”, a declarat Wayne Griffits, CEO al mărcii Cupra.

Cupra UrbanRebel - concept ce prefigurează un hot hatch electric (0 - 96 km/h în 3.2 secunde) : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle

Cupra Urban Rebel

Mașina electrică este dezvoltată de SEAT pe platforma MEB a grupului Volkswagen, alături de alte două modele. Niciunul nu a fost dezvăluit până acum. Astfel, apariția lui Cupra Urban Rebel oferă o primă imagine despre cum vor arăta toate aceste trei modele.

Mașina va avea mărimi clasice, astfel lungimea este de 4,08 metri, cu o lățime de 1,79 metri și o înălțime de 1,44 metri. Viziunea din spatele acestei mărci premium este una sportivă, așadar designul și trăsăturile dinamice și „agresive” sunt în concordanță cu acest obiectiv.

„Mașina electrică urbană este un proiect strategic cheie nu doar pentru companie, dar și pentru Volkswagen Group, dat fiind faptul că ținta noastră este să producem peste 500.000 de mașini electrice de oraș pe an, în uzina din Martorell pentru diferite mărci ale grupului. Mașina urbană electrică va democratiza și va face accesibilă maselor electro mobilitatea”, a mai adăugat CEO-ul Cupra.

SEAT a câștigat acest proiect din partea VW Group și va construi toate cele trei modele în Martorell, cu baterii produse într-o nouă uzină, pe care guvernul spaniol o va cofinanța. Conceptul Cupra Urban Rebel va fi prezentat în cadrul salonului auto din München.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: