17 ian. 2023 | 16:27

Filmul românesc de pe Netflix care a luat o grămadă de premii: trebuia să-l vezi deja

ACTUALITATE
Filmul românesc de pe Netflix care a luat o grămadă de premii: trebuia să-l vezi deja

În cazul în care credeai că cinematografia românească se reduce la filmele comuniste sau, mai nou, la Teambuilding și Romina, VTM, află că cineaștii români oferă de toate, pentru toți, după cum vei afla în cele ce urmează.

Dacă nu ai văzut încă filmul românesc Complet Necunoscuți, poate că este timpul să rezolvi această problemă, de vreme ce pelicula este, în acest moment, disponibilă și pe Netflix – așadar, dacă ai un cont pe platforma de streaming și simți că i-ai găsit deja capătul, iată o idee excelentă pentru o seară liniștită în care vei avea ocazia să răzi cu gura până la urechi, dar și să te intristezi, pe alocuri, prin prisma scenariului foarte bine pus la punct.

Complet Necunoscuți, filmul românesc care a fost adaptat după celebrul și apreciatul Perfetti Sconosciuti

Complet Necunoscuți folosește același scenariu pe care l-ai putut deja vedea în Perfetti Sconosciuti și, în ciuda faptului că nu este nimic original la mijloc, adaptarea lui Octavian Strunilă reușește, într-un mod aparte, să-și facă loc în categoria filmelor românești bune.

De altfel, acest scenariu a fost folosit, de-a lungul timpului, în mai bine de 17 alte filme, dincolo de prima variantă, cea italienească.

În film îi vei putea vedea jucând pe Anca Dumitra și Leonid Doni (cunoscuți, în mod special, pentru rolurile lor din Las Fierbinți), dar și pe Andreea Grămoşteanu, Alex Conovaru, Ada Galeş, Gabriel Răuţă, Adrian Ştefan, Catia M. Tănase sau Paul Ipate.

Complet Necunoscuți a fost lansat în anul 2021 și, într-o primă instanță, a rulat pe marile ecrane din țară.

Ulterior, filmul a reușit să atragă atenția criticilor de film de la noi din țară, reușind, printre altele, să fie nominalizat inclusiv la Gopo, în contul categoriilor „cel mai bun film de debut”, „cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un film de lungmetraj ficţiune” și „cel mai bun film de debut (lungmetraj)”,  în ediția de anul trecut.

Secrete, minciuni și o seară care schimbă definitiv viețile celor șapte prieteni care se adună la un pahar cu vin.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele