27 nov. 2023 | 11:05

Filmul-eveniment ”Dorința”, de la Disney, este în cinematografe: O poveste uimitoare, cum nu vezi decât o dată la o sută de ani

ACTUALITATE
Filmul-eveniment ”Dorința”, de la Disney, este în cinematografe: O poveste uimitoare, cum nu vezi decât o dată la o sută de ani

”Dorința”, de la Disney, este acum în cinematografele din România. Noua aventură muzicală animată „Wish/Dorinţa” de la Walt Disney Animation Studios invită publicul în regatul magic din Rosas, unde Asha, o tânără idealistă, își pune o dorință atât de puternică încât primeşte răspuns de la o forță cosmică – o mică stea buclucaşă, plină de energie, numită Star.

”Dorința”, de la Disney, aduce un omagiu moștenirii Disney

Împreună, Asha și Star se confruntă cu un dușman redutabil – conducătorul din Rosas, regele Magnifico – pentru a-și salva comunitatea și a dovedi că atunci când voința unui om curajos se conectează cu magia stelelor, lucruri minunate se petrec.

Distribuit de Forum Film, „Wish / Dorinţa” a avut premiera în România în data de 24 noiembrie, fiind disponibil dublat si subtitrat, în formatele 4DX, 3D şi 2D. Deci, este o ocazie perfectă de a viziona un film împreună cu toată familia, mai ales cu cei mici, în prag de sărbători.

În timp ce filmul aduce un omagiu moștenirii Disney, este, de asemenea, şi o reflectare a prezentului și viitorului celebrului studiou, cu imaginile sale inovatoare, bogăţia de inspirație culturală și muzica contemporană captivantă.

„A fost în ADN-ul meu”, a spus Chris Buck, regizorul filmului.

„Am vrut să facem un film care să onoreze moștenirea a ceea ce a creat Walt, făcându-l relevant pentru astăzi, în spiritul a ceea ce ar fi creat el. Întotdeauna a împins limitele şi a depășit granițele”.

Vezi și: INTERVIU în exclusivitate, în România: „Dashing Through the Snow”, pe Disney+, filmul de Crăciun care-ți aduce magia sărbătorilor în casă

Vezi și: INTERVIU Peter Pan & Wendy, filmul de pe Disney+ care-ți amintește de copilărie: de vorbă cu actorii Jude Law, Alexander Molony, Ever Anderson și Yara Shahidi

Puterea unei dorințe

„Wish /Dorinţa” este regizat de Chris Buck și Fawn Veerasunthorn – un duo de regizori, una dintre pietrele de temelie ale Walt Disney Animation Studios: o generație care colaborează cu următoarea. Buck s-a alăturat lumii Disney ca creator de animaţie şi desen de mână sub tutela lui Eric Larson, una dintre legendele grupului principal de animatori al lui Walt Disney. Așa că, atunci când regizorul a început să lucreze, împreună cu Lee, la ideea unui film care să onoreze istoria de 100 de ani a Disney Animation, el a fost mai mult decât implicat.

Potrivit lui Buck, filmul explorează noţiunea de dorință: „Când îți pui o dorință și stingi lumânările de pe tortul de ziua ta, toată lumea spune: «Nu spune nimănui!» Dar eu cred că ar trebui să ne spunem dorințele pentru că există ajutoare care ne pot îndruma în direcția corectă. Eu mi-am dorit dintotdeauna să lucrez la Disney și am spus asta încă din liceu. Tatăl unui prieten lucra la Disneyland și mi-a spus că mă poate ajuta să merg la un interviu, că îl cunoştea Eric Larson. Am trecut interviul, ceea ce m-a condus la CalArts (co-fondat de Walt Disney). Așa că eu cred că e bine să comunici dorinţa cu voce tare și să afle toată lumea ce vrei”.

Vezi și: INTERVIU Loki pe Disney+: evoluția personajului antagonist și a MCU, de la producătorul Kevin Wright EXCLUSIV