18 oct. 2023 | 12:47

Explozie într-un poligon militar din Sălaj. Care este starea victimelor

ULTIMA ORĂ
Explozie într-un poligon militar din Sălaj. Care este starea victimelor

O explozie a avut loc, miercuri dimineața, în poligonul militar din Crasna din județul Sălaj. Nouă persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă.

Bilanțul victimelor din poligonul din Sălaj

Explozia a avut loc în Poligonul din Sălaj în jurul orei 10:30, iar la fața locului au intervenit rapid salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” și de la Serviciul Județean de Ambulanță Sălaj. La fața locului a fost trimis și elicopterul SMURD.

Până acum autoritățile au transmis că este vorba de 9 victime care au fost transportate la 

Unitatea Primiri Urgențe din Zalău. Cele două victime care au fost transportate cu elicopterul SMURD au plăgi deschise la nivelul mâinilor și picioarelor, au transmis reprezentanții spitalului pentru Playtech.ro.

„La Unitatea Primiri Urgențe au ajuns nouă victime. Acestea au vârste cuprinse între 19 și 43 de ani. Toate victimele sunt stabile și conștiente”, au transmis cei de la UPU Zalău.

O grenadă ar fi explodat în poligonul militar

O grenadă ar fi  explodat în Poligonnul Crasna, din Sălaj în jurul orei 10:30, în timpul unui exercițiu al militarilor de la MApN. 

„Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10.15, în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei ședințe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu”, din Șimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău”, au transmis reprezentanții MApN într-un comunicat de presă, după incidentul din poligonul din Sălaj.

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire și altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul. 

Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale. Conducerea unității a informat Parchetul Militar și a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.