Copil din Sălaj, plimbat între spitale din cauza covid-19. E în comă, dar medicii îl refuză la tratament

Copil din Sălaj, plimbat între spitale din cauza covid-19. E în comă, dar medicii îl refuză la tratament
Un copil din Sălaj este plimbat între spitale din cauza covid-19

O familie din județul Sălaj trăiește o dramă de un an. Băiatul lor a ajuns în comă după ce starea sa de sănătate s-a șubrezit extrem fiindcă medicii nu l-au putut îngriji din cauza resctricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Soarta unui copil din Sălaj, decisă de medicii care îl refuză la tratament. Este plimbat între spitale pe motiv că sistemul se concentrează pe cazurile COVID-19

Micuțul a fost plimbat între spitale, a primit diagnostice diferite, iar părinții nu știu nici ce boală are și cum îi pot salva viața. Mai mult, băiatul a fost trimis acasă din centrul de îngrijiri în care se afla, pe motiv că sistemul sanitar se concentrează pe cazurile de COVID-19.

Copilul a început să se simtă rău anul trecut, în luna iunie. Inițial, medicii au spus că este vorba despre o răceală, apoi l-au pasat de la un spital la altul, fără să-i afle cineva diagnosticul. A fost internat la spitale din trei orașe, dar fără vreo soluție pentru a-l ajuta.

„A spus ca are encefalita și în termen de trei săptămâni au mai descoperit două boli. Nu i-a mai dat nici o șansă la viață. S-au comportat foarte urât. Domnul doctor Militarul a venit i-a luat tensiunea și l-am întrebat ce părere are. Mi-a spus că acest copil este gata. Și atunci eu am zis ca mama că eu sper într-o minune și atunci mi-a râs în fața și m-a întrebat: mama știi ce vorbești?”, a povestit mama copilului.

„În perioada 5 iulie- 17 iulie 2020 a fost internat în Spitalul de Copii un pacient transferat din Spitalul Zalău cu neuroinfecţie, respectiv meningoencefalită acută a cărei consecințe au fost leziuni neurologice importante”, a transmis Daniela Greghiciu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.

Mama îl tratează acasă 

Părinții băiatului s-au chinuit să găsească un loc la o altă clinică. În București au fost refuzați din cauza restricțiilor. Cu multe eforturi, au reușit să-l interneze în Centrul de Recuperare din Sibiu, însă din martie medicii l-au trimis acasă în stare gravă.

Mama copilului l-a îngrijit cum a știut mai bine, i-a făcut injecții și i-a administrat diferite tratamente. Acum, familia nu-și permite să îl ducă la o clinică privată.

Ultimul set de analize a fost făcut în iulie 2020. Necazul este cu atât mai mare cu cât primarul comunei în care locuiesc ar fi refuzat să le achite lunar indemnizația de handicap grav, spunând că abia are bani pentru salariile angajaților din primărie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI