23 feb. 2023 | 07:26

Documentarul de pe Netflix din care înveți istoria omenirii, râzând: este incredibil de amuzant și informativ, în același timp

ACTUALITATE
Documentarul de pe Netflix din care înveți istoria omenirii, râzând: este incredibil de amuzant și informativ, în același timp

Netflix are o grămadă de documentare serioase și bune, din care ai ce învăța. Și din Cunk on Earth afli multe lucruri interesante despre istoria omenirii, dar într-un mod mai diferit.

Așadar, noua serie Netflix „Cunk on Earth” a înregistrat un succes extraordinar. La început, arată ca orice documentar grandios, marca BBC. Până când gazda sa fictivă, Philomena Cunk, începe să pună întrebări prostești sau din spectrul teoriilor conspirației.

Philomena Cunk este gazda documentarului și este jucată magistral de Diane Morgan (care apare și într-un alt serial Netflix, „After life”, al lui Ricky Cervais).

Cunk on Earth, de pe Netflix, modul ideal de a-ți petrece weekend-ul în casă

„Ce a fost mai semnificativ din punct de vedere cultural, Renașterea sau Single Ladies de Beyoncé?”, îl întreabă Philomena pe academicianul Martin Kemp, profesor la Universitatea din Oxford.

Și acesta este doar un exemplu de întrebări stupide, menite să îți stârnească râsul, pe care Cunk le pune experților în diverse domenii. E important de menționat că aceștia răspund serios la întrebările hilare ale actriței, întrucât interviurile și informațiile științifice din Cunk on Earth sunt în întregime reale, inclusiv prezența unor personaje istorice precum Genghis Khan și perioada Evului Întunecat. Cunk intervievează subiecții pentru că sunt experți din viața reală în domeniul lor, care se străduiesc să răspundă la întrebările ei ridicole.

Deci, seria nu este doar o parodie sau o comedie, ci este și un documentar informativ. Dar, da, foarte amuzant. Și cum să înveți istoria omenirii mai bine decât râzând?

Glumele din Cunk on Earth care te vor face să te rostogolești pe podea râzând nu au fost în întregime planificate. Show-ul este oarecum real, nu e în totalitate regizat, creatorul Black Mirror, Charlie Brooker, fiind responsabil pentru Philomena Counk (Diane Moore).

Personajul a cucerit rapid inimile publicului și cu siguranță te va cuceri și pe tine dacă îi vei da o șansă.