Dezvăluiri de pe navele de croazieră, ce se întâmplă cu adevărat pe punte: de la cadavre în congelatorul de înghețată și infestări de gândaci, până la scene fierbinți în rândul echipajului

ACTUALITATE
Dezvăluiri de pe navele de croazieră, ce se întâmplă cu adevărat pe punte: de la cadavre în congelatorul de înghețată și infestări de gândaci, până la scene fierbinți în rândul echipajului
06 feb. 2023 | 07:56

În timp ce navele de croazieră au un furnir lustruit, se pare că sub suprafața strălucitoare, realitatea nu este la fel de plină de farmec. Foști lucrători ai navelor de croazieră au dezvăluit ce se întâmplă în culise, în marea nemărginită, câteva povești șocante și hilare ieșind la suprafață.

Vorbind anonim, două femei foste membre ale unui echipaj de pe o navă de croazieră, care au navigat pe vase în jurul lumii, de la Aruba până în Antarctica, spun că au amintiri frumoase din timpul petrecut pe mare.

Dar au existat câteva aspecte mai puțin captivante în viața de croazieră, cu unele dintre amintirile lor, incluzând morți multiple pe mare, întâlniri fierbinți în echipaj și gândaci care colcăiau printre pasageri, potrivit DailyMail.

Dezvăluie de pe navele de croazieră personalul calatorie

Ce se întâmplă, de fapt, pe o navă de croazieră

În medie, două sute de decese au loc pe navele de agrement pe an, potrivit Tabak Mellusi & Shisha LLP. Majoritatea deceselor sunt rezultatul unor cauze naturale, iar atacurile de cord sunt, de asemenea, obișnuite.

O altă cauză a decesului este căderea peste bord, iar firma de avocatură Ehline raportează că, între 2000 și 2016, au fost 270 de cazuri de cădere peste bord raportate de companiile de croazieră, în 2015 înregistrându-se cel mai mare număr de cazuri de cădere peste bord, 27.

Comentând subiectul acesta, un angajat își amintește: „Uneori au fost trei sau patru d

acest ecese pe croazieră. În doar două săptămâni”.

„Nu s-a întâmplat niciodată pe navele mele, dar îmi amintesc că un pasager a căzut peste bord pe o altă navă, după ce a băut prea mult. Cadavrul nu a fost niciodată recuperate”, spune alt angajat.

Te-ai întrebat vreodată de ce prăjitura de ciocolată din meniul de deserturi a fost schimbată brusc cu înghețată? Potrivit foștilor noștri membri ai echipajului, dacă nava nu are o morgă, cadavrele sunt adesea depozitate în congelatoarele de alimente și orice e înăuntru trebuie mâncat imediat.

Un membru al echipajului și-a amintit: „Am lucrat pe nave mai mici: știi întotdeauna dacă a murit cineva, deoarece în acea zi ar fi înghețată în meniu. Practic, nu aveam o morgă dedicată, așa că a trebuit să folosim congelatorul pentru a depozita cadavrele. Asta însemna să scăpăm de toate mărfurile congelate, pentru a face loc. Cea mai mare parte era înghețata”.

De asemenea, alt angajat a declarat: „Vărsăturile fac parte din viața pe mare”, dar fostul membru al echipajului își amintește că un pasager și-a făcut nevoile la intrarea principală a navei.

Navigarea pe vreme nefavorabilă nu este pentru cei cu stomacul slab, iar răul de mare este o provocare reală. Lucrătorii spun că „vărsăturile fac parte din viața pe mare”, așa că s-au obișnuit să vadă oamenii vomitând des.

Alături de răul de mare, norovirusul este, de asemenea, o mare problemă”, iar acest lucru se răspândește foarte rapid. Potrivit CDC, norovirusul este „foarte contagios” și provoacă vărsături și diaree. Virusul se poate lua prin contactul direct cu o persoană infectată, consumând alimente sau apă contaminate sau atingând suprafețe contaminate și apoi punerea mâinilor murdare în gură.

Resturile de mâncare și deșeurile umane ar fi aruncate peste bord. Navele de croazieră sunt cunoscute pentru ofertele lor bogate de mâncare, cu mai multe restaurante și bufete cu tot ce poți mânca.

Dar ce se întâmplă cu toată mâncarea care rămâne? Potrivit lucrătorilor navelor de croazieră, au existat o mulțime de deșeuri alimentare și, pur și simplu, nu a fost suficient spațiu pentru a le depozita pe toate la bord. Același lucru a fost valabil și pentru deșeurile umane.

Deci, se pare că pe navele de croazieră nu e totul chiar așa roz și frumos cum ți se prezintă în ofertele agențiilor de turism. Trebuie să iei în calcul aceste aspecte, dacă vrei să-ți faci o rezervare pentru a explora lumea pe mare sau ocean.