06 feb. 2023 | 08:00

Informația momentului de la Dacia, mașina îndrăgită de milioane de români: lansarea mult așteptată, aproape de realitate

ACTUALITATE
Informația momentului de la Dacia, mașina îndrăgită de milioane de români: lansarea mult așteptată, aproape de realitate

Dacia trece printr-un proces constant de transformare și încearcă să facă față pretențiilor din ce în ce mai mari ale clienților. În acest context, și-a extins semnificativ portofoliul de autoturisme în ultimii ani și va continua aceste eforturi și în 2023.

Dacia Duster are 4,4 metri, iar Dacia Spring are 3,73 metri. Între cele două, gigantul de la Mioveni plănuiește să mai strecoare un model de SUV urban. Acesta din urmă, dacă se va materializa, ar trebui să se încadreze în segmentul B al vehiculelor de agrement, o piață în creștere puternică în Europa.

Cea mai nouă Dacia, mai mică decât Duster, mai mare decât Spring

Conform datelor obținute de L`Automobile Magazin, un nou model de Dacia este în proiect. Acesta ar trebui să fie similar ca și dimensiuni exterioare cu un Jeep Avenger, ce are 4,08 metri. În ceea ce privește motorizarea, dacă informațiile care au început să circule pe internet se dovedesc a fi adevărate, ar trebui să folosească un sistem hibrid foarte similar sau identic cu cel de la noua Dacia Jogger cu 7 locuri. Vorbim, practic, de un sistem propulsor cu o putere totală de 140 cai putere pe care îl vom regăsi și pe viitoarea Dacia Duster 3.

Nu este exclusă nici posibilitatea unui nou vehicul total electric, dar unul semnificativ mai puternic decât Dacia Spring. Indiferent de varianta pentru care se va opta, însă, trenul de rulare și un număr important de componente mecanice vor fi identice, astfel încât trecerea de la hibrid la electric să fie cât mai flexibilă și ieftină. Cel mai probabil, decizia finală va fi o consecință a evoluției pieței, dar și a constrângerilor bugetare.

În privința momentului lansării, cei care visau la un mini Duster sau un maxi Spring, mai au de așteptat până prin 2026. Nu de alta, dar până atunci, grupul Renault are alte priorități.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele