14 aug. 2023 | 15:07

”Casa Dragonului”, sezonul 2. Când va fi lansat, câte episoade va avea și cine nu va mai face parte din distribuție 

ACTUALITATE
”Casa Dragonului”, sezonul 2. Când va fi lansat, câte episoade va avea și cine nu va mai face parte din distribuție 

Cel de-al doilea sezon al serialului ”Casa Dragonului/ House of The Dragon” va fi lansat anul viitor. Francesca Orsi, vicepreședintele executiv al serialelor dramatice de la HBO, a făcut anunțul.

Personaje noi în sezonul al doilea din ”Casa Dragonului”

Prequel-ul ”Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones” a primit nouă nominalizări pentru viitoarele premii Emmy 2023, inclusiv pentru cele mai bune seriale dramatice, design de producție, cinematografie, costume Fantasy/Sci-Fi, machiaj și editare de sunet.

Intriga exactă a celui de-al doilea sezon al serialului este secretă, dar showrunnerul Ryan Condal a spus că vor apărea personaje noi.

„Suntem încântați să filmăm din nou cu membri ai familiei noastre originale, precum și cu noi talente de ambele părți ale camerei. Toate personajele voastre preferate vor conspira în curând la mesele consiliului, vor mărșălui cu armatele lor și își vor călări dragonii în luptă.”, a spus el.

Cuplul Rhaenyra și Daemon se va confrunta într-un război civil al familiei Targaryen împotriva noului încoronat Aegon al II-lea, fratele vitreg al lui Rhaenyra. Alături de Rhaenyra și Daemon se află Casa Velaryon – posesorii celei mai mari marine din Westeros – și peste o duzină de dragoni. Sunt numiți „Negrii”, datorită culorilor Casei lor.

Între timp, „Verzii” sunt formați din grupul de la King Landing, inclusiv Regele Aegon al II-lea, Alicent, Otto Hightower, Ser Criston Cole, Aemond și Vhagar – cel mai mare dragon din lume. În finalul sezonului, Aemond și Vhagar îl măcelăresc pe fiul lui Rhaenyra, Luke, marcând primul deces în războiul civil care a urmat ascensiunii lui Aegon al II-lea.

Tom Glynn-Carney, care îl interpretează pe regele Aegon al II-lea, aproape că a confirmat conflictul sângeros ce va urma la prima convenție a fanilor HBO Game of Thrones din Los Angeles.

Milly Alcock probabil nu se va mai întoarce pentru niciun flashback din sezonul doi în rolul tinerei Rhaenyra. Într-un interviu cu Deadline despre rolul ei din West End’s The Crucible, Alcock a răspuns zvonurilor că se va întoarce pentru sezonul doi spunând pe scurt: „Nu. S-a terminat”.

Câte episoade va avea sezonul și când va avea loc premiera

Cel de-al doilea sezon din ”Casa Dragonului” va avea probabil doar opt episoade – cu două mai puține decât primul sezon – deoarece serialul își planifică viitorul pe termen lung. Condal și George R.R. Martin ar fi făcut „un pas înapoi” pentru a analiza povestea de ansamblu pe parcursul a trei sau patru sezoane, conform Deadline, în speranța că serialul ar putea obține o reînnoire timpurie și pentru sezonul trei.

Deși nu a fost anunțată o dată exactă de lansare a celui de-al doilea sezon din ”Casa Dragonului”, premiera ar putea avea loc cel mai devreme în vara anului 2024, potrivit lui Casey Bloys, Chief Content Officer al HBO. Executivul HBO a mai adăugat că sfârșitul anului 2024 ar fi probabil „o presupunere bună”.

A fost nevoie de 10 luni pentru a filma primul sezon din ”House of The Dragon”, durată ce nu include post-producția și efectele vizuale ce probabil au avut nevoie de multe luni pentru a fi încheiate.