06 ian. 2023 | 20:54

ANAF vinde mașini la prețuri mici: românii și le pot permite. Un Audi costă doar 4.600 de lei

ACTUALITATE
ANAF vinde mașini la prețuri mici: românii și le pot permite. Un Audi costă doar 4.600 de lei

ANAF începe anul 2023 cu o surpriză pentru românii care vor să își cumpere o mașină. Aceștia își vor putea achiziționa, lunar, la prețuri mai mult decât avantajoase, autoturisme scoase la licitație de Agenție.

Autoturismele scoase la vânzare de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) au fost confiscate de la rău platnici.

Ele pot fi cumpărate la prețuri foarte avantajoase.

Audi A4, la prețul unui salariu mediu

Persoanele care vor să își cumpere o mașină, pot găsi la ANAF un autoturism Audi A4, an de fabricație 2003, la un preț de pornire al licitației de doar 4.612 lei și nici nu trebuie să plătească TVA pentru ea.

Licitația va avea loc în orașul Medgidia.

O altă mașină scoasă la licitație de către ANAF este un Volkswagen model Passat, an fabricație: 2000, iar prețul de licitație începe de la 9.400 de lei, iar autoturismul poate fi achiziționat din orașul Buzău.

Tot în Buzău va avea loc licitația pentru un Mercedes-Benz Clasa A, an de fabricație 2000, iar prețul de licitație este de 15.500 de lei, scutit de TVA.

Un preț simțitor mai mare îl are un Land Rover Range Rover, fabricat în 2004, cu 300.000 de kilometri la bord, al cărui preț începe de la 23.290 de lei.

Ce trebuie să faci ca să cumperi o mașină de la ANAF

Cei interesați de o mașină din parcul auto al ANAF trebuie să depună, cu cel puțin o zi de data stabilită pentru licitație, mai multe documente, după cum urmează:

  • oferta de cumpărare;
  • dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei;
  • împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant;
  • pentru persoanele juridice române, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului;
  • pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română;
  • pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate;
  • pentru persoanele fizice străine, copie de pe actul de identitate/paşaport;
  • declaraţia pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul.

Iar, în cazul în care o mașină nu se vinde la prima licitație, ANAF va scădea prețul acesteia cu 25% pentru o a doua licitație. Dacă nici a doua oară mașina nu își găsește cumpărător, prețul acesteia scade încă o dată cu 25% la sută.