Zelenski, pregătit de negocieri cu Putin: „Nu sunt un erou, dar sunt gata să îmi dau viața pentru țara mea”

Zelenski, pregătit de negocieri cu Putin: „Nu sunt un erou, dar sunt gata să îmi dau viața pentru țara mea”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a explicat pentru emisiunea „60 Minutes” a postului CBS într-un interviu difuzat duminică de ce a ales să nu fugă din Ucraina când forțele ruse și-au lansat invazia țării la data de 24 februarie.

Zelenski vrea să negocieze cu Putin

„Când toată lumea îți spune că trebuie să pleci, începi să te gândești. Înainte să fac ceva, analizez situația. Întotdeauna am făcut-o calm, fără niciun haos. S-ar putea să nu fiu cel mai puternic războinic. Dar nu sunt dispus să trădez pe nimeni”, a spus Zelenski pentru Scott Pelley de la CBS într-un interviu.

El a spus că le-a explicat soției și copiilor săi că a trebuit să rămână pentru că el este președintele Ucrainei și ei i-au susținut decizia. Pelley i-a spus lui Zelenski că a luat decizia de a-și da viața pentru țara sa, dacă se ajunge la asta.

„Nu vreau să mă fac un erou. Îmi iubesc familia. Vreau să trăiesc încă mulți ani, dar aleg între a fugi sau a fi cu oamenii mei, desigur că sunt gata să-mi dau viață pentru țara mea”, a mai spus Zelenski.

Zelenski i-a spus lui Pelley că va fi dispus să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin pentru negocieri pentru a pune capăt războiului, dar a spus că oficialii ucraineni „nu sunt pregătiți să ne dea țara” când au fost întrebați dacă va renunța la vreo parte a Ucrainei pentru pace.

Pelley a remarcat că președintele Biden și liderii NATO și-au exprimat indignarea față de atrocitățile militare ruse raportate în orașul Bucha din regiunea Kiev și l-au întrebat pe Zelenski ce ar trebui să facă în continuare, la care el a răspuns: „Trebuie să furnizeze arme Ucrainei”.

Zelenski a spus că ucrainenii apără dreptul la viață.

„Nu am crezut niciodată că acest drept este atât de costisitor. Acestea sunt valori umane. Pentru ca Rusia să nu aleagă ce ar trebui să facem și cum îmi exercit drepturile. Acest drept mi-a fost dat de Dumnezeu și de părinții mei”, a adăugat el.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat duminică mai devreme pentru „Săptămâna aceasta” de la ABC News că SUA „o să obțină Ucrainei armele de care are nevoie pentru a-i învinge pe ruși pentru a-i împiedica să cuprindă mai multe orașe în care comit aceste crime. „

Citește și: