09 apr. 2022 | 14:14

Viktor Orban ar fi vrut dovezi de la Ucraina că măcelul de la Bucha nu a fost înscenat. Cum a reacționat Zelenski

ULTIMA ORĂ
Viktor Orban ar fi vrut dovezi de la Ucraina că măcelul de la Bucha nu a fost înscenat. Cum a reacționat Zelenski

La doar câteva ore după atacul inuman cu rachete asupra gării din orașul ucrainean Kramatorsk, care a ucis cel puțin 50 de civili, președintele ucrainean Vodolomir Zelenski a făcut o serie de dezvăluiri cheie, unele șocante, despre războiul dus de Rusia în țara sa. Printre altele, liderul de la Kiev a mărturisit că urăște soldații ruși și că un lider aflat în fruntea UE i-a cerut dovezi ale crimelor din Bucha, oraș puternic atac de armata rusă.

Premierul Ungariei ar fi cerut dovezi de la Zelenski că măcelul de la Bucha nu a fost înscenat

„Nu mai pot să plâng”, a declarat Zelenski, pentru Bild, întrebat fiind dacă președintele ucrainean mai poate vărsa lacrimi după masacrul de la Bucha, iar acum din gara Kramatorsk.

În același interviu, liderul de la Kiev a dezvăluit de ce urăște Rusia.

„Da, simt ură față de Rusia, față de soldații ruși. Când văd aceste imagini în fața ochilor mei. Copii uciși fără picioare, fără brațe. Este o ranchiună groaznică”, a explicat președintele Ucrainei.

„Ca tată, te gândești firesc la copiii tăi în astfel de momente. Sunt clipe, precum absolvirea sau nunta, când „te gândești la părinții copiilor morți. Atunci crezi că nu vor trăi niciodată aceste momente cu copiii lor”, a spus emoționat Zelenski.

Cel mai urât lucru pe care l-a auzit președintele Ucrainei în ultimele zile

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, unul dintre liderii UE a cerut dovezi de la el că masacrul de la Bucha nu a fost înscenat. Deși nu i-a dezvăluit numele, ar fi vorba despre premierul Ungariei, Viktor Orban. Decizia acestui șef de guvern european l-a șocat pe liderul ucrainean, care a catalogat-o drept cel mai rău lucru pe care l-a auzit în ultimele zile.

Directive de la Kremlin pentru Ungaria?

În acest context, Zelenski a declarat că un politician important din Uniunea Europeană a vrut să vadă dovezi că atrocitățile de la Bucha nu au fost înscenate! O retorică care altfel vine doar direct de la Kremlin. Când a fost întrebat de ziarul german Bild dacă acest politician al UE este un șef de guvern european, Volodimir Zelenski a răspuns afirmativ. Dar nu a vrut să dea mai multe detalii despre identitatea lui, ci doar a vrut să evidențieze că i-a cerut „dovezi că nu a fost pus în scenă”.

Cine confirmă că ar fi vorba despre Orban

Însă, surse ale Adevărului European și Adevărului Ucrainean au confirmat că Zelenski se referea la premierul ungar Viktor Orban. Totuși, nu este clar unde și-a exprimat liderul de la Budapesta această părere. După crimele de război din Bucha, nu a existat vreo comunicare oficială între partea ungară și ucraineană.

De altfel, premierul Viktor Orban a fost aspru criticat de Polonia pentru că nu s-a grăbit să condamne Rusia pentru uciderea în masă a civililor din Bucha. Și Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a acuzat Ungaria că nu a recunoscut vina Rusiei pentru masacrul de la Bucha.