Zelenski acuză Rusia că folosește foametea pe post de armă în Ucraina: „Va fi penurie de alimente“

Zelenski acuză Rusia că folosește foametea pe post de armă în Ucraina: „Va fi penurie de alimente“

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a auzat miercuri Rusia că provoacă în mod deliberat o criză alimentară în lume și folosește foametea ca pe o „armă“ împotriva locuitorilor din țara sa. „Va exista o penurie de alimente şi preţurile vor creşte, iar aceasta este realitatea pentru milioanele de oameni care suferă de foame“, a declarat el. Mai multe detalii, în continuare.

Zelenski: Rusia foloseşte foametea ca pe o „armă“ în Ucraina

Rusia creează în mod deliberat o criză alimentară și folosește foametea ca pe o „armă“ împotriva Ucrainei, a acuzat miercuri Volodimir Zelenski.

„Ucraina este una dintre principalele ţări furnizoare de alimente din lume, cu exporturi. Nu este vorba doar de deficit şi de ameninţarea foametei.

Va exista o penurie de alimente şi preţurile vor creşte, iar aceasta este realitatea pentru milioanele de oameni care suferă de foame şi cărora le va fi mai dificil să îşi hrănească familiile“, a declarat președintele ucrainean.

În cadrul discursului susținut în parlamentul irlandez, liderul de la Kiev a criticat Occidentul pentru că nu ia „măsuri ferme“ împotriva țării conduse de Vladimir Putin, îndemnându-i, totodată, pe irlandezi să convingă alte națiuni din Uniunea Europeană să introducă sancțiuni mai dure.

„Nu pot tolera nicio indecizie după ce am trecut prin atâtea“, a spus acesta, solicitând sancțiuni „mai rigide“.

Citește și: Un nou set de sancțiuni lovește Rusia, după ororile comise la Bucha. Care sunt măsurile luate împotriva țării conduse de Putin

Președintele ucrainean îi acuză pe unii lideri politici de lăcomie

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a acuzat pe unii lideri politici și de afaceri că nu văd crimele de război la fel de îngrozitoare cum văd pierderile financiare.

„Există mecanisme care îți permit să faci asta, singurul lucru care lipsește este o abordare principială din partea anumitor lideri, politici sau economici, care încă mai cred că războiul și crimele de război nu sunt lucruri atât de teribile față de pierderile financiare“, a spus el.

Acesta a mai precizat, de asemenea, că cetățenii din orașele ucrainene asediate și din cele aflate sub ocupație rusă se luptă cu accesul la alimente și apă curentă.

Pe măsură ce situația din țara sa devine din ce în ce mai disperată, Zelenski devine tot mai critic la adresa liderilor occidentali care, în opinia lui, nu oferă suficient ajutor sau care continuă să plătească pentru gazul rusesc.

Citește și: