23 mai 2022 | 17:18

Zelenski a semnat legea: Persoanele care sprijină războiul dus de Rusia rămân fără averi și bunuri

ULTIMA ORĂ
Zelenski a semnat legea: Persoanele care sprijină războiul dus de Rusia rămân fără averi și bunuri

Volodimir Zelenski anunță schimbări. Președintele Ucrainei a promulgat o lege cu privire la stabilirea unei procedurii de confiscare a bunurilor oamenilor care sprijină războiul dus de Rusia.

Președintele ucrainean schimbă foaie. Ce se întâmplă cu persoanle care sprijină războiul

„Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat legea „Cu privire la modificarea anumitor legi ale Ucrainei privind creșterea eficienței sancțiunilor legate de bunurile persoanelor fizice”, adoptată de Rada Supremă la 12 mai 2022″, se arată în raportul biroului președintelui ucrainean, citat de TASS. „Procedura de identificare și confiscare a bunurilor persoanelor sancționate, într-un fel sau altul care sprijină agresiunea ocupanților împotriva Ucrainei, va permite alimentarea rapidă și eficientă a bugetului ucrainean în detrimentul dușmanilor”, a declarat Zelenski.

Prima versiune a legii a fost adoptată la finalul lunii aprilie de Rada Supremă. Atunci, liderul de la Kiev a retrimis-o parlamentarilor cu propunerile sale de reexaminare. După adoptarea documentului cu amendamente, președintele Ucrainei a semnat această lege.

Noile amendamente ale legii spun că ”identificarea bunurilor ucrainenilor care au căzut sub sancțiuni sub acuzația de susținere a războiului și de solicitare a instanței pentru confiscarea acestor bunuri va fi gestionată de organul executiv central autorizat”.

Citește și: Ce se întâmplă cu negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina. Consilierul lui Zelenski face dezvăluiri

Din primele informații, se pare că ar fi vorba de Ministerul Justiției din Ucraina, care se pregătește să organizeze lucrări pentru identificarea și căutarea activelor care urmează să fie blocate de persoane fizice și juridice împotriva cărora Consiliul național de securitate și apărare a impus sau va impune sancțiuni.

„Sfârşitul (conflictului) va fi diplomatic. Războiul va fi sângeros, vor fi lupte, dar se va încheia definitiv prin diplomaţie. Cu siguranţă vor avea loc discuţii între Ucraina şi Rusia. Nu ştiu în ce format: cu intermediari, fără ei, într-un cerc mai larg, la nivel prezidenţial. Sunt lucruri pe care nu le putem atinge decât la masa negocierilor. Vrem ca totul să revină. Rusia nu doreşte.”, a spus Volodimir Zelenski.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 89. Simbolurile „Z” și „V”, interzise de Parlamentul ucrainean. Școlile din Mariupol vor fi rusificate complet