Ce se întâmplă cu negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina. Consilierul lui Zelenski face dezvăluiri

Ce se întâmplă cu negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina. Consilierul lui Zelenski face dezvăluiri

Negocierile de pace între Rusia și Ucraina s-ar putea relua. Consilierul lui Volodimir Zelenski spune că aceste încercări nu s-au oprit și vor avea loc dacă este necesar.

Anunțul făcut de ucraineni. Vor mai fi sau nu negocieri de pace

”Negocierile cu Rusia nu s-au încheiat, vor avea loc dacă va fi necesar”, spune consilierul lui Zelenski.

Mikhailo Podoliak a declarat că ” Rusia trebuie să înțeleagă că nu va câștiga acest război”.

”Trebuie să înțeleagă că toată lumea va pierde ca urmare a acestui război, așa că trebuie să-i pună capăt”, a mai zis el.

De altfel, ONU trage un semnal de alarmă și spune că războiul din Ucraina este aproape să provoace o criză alimentară globală care ar putea dura ani de zile dacă nu este controlată.

Organizația a sfătuit , joi, Rusia şi Ucraina să resusciteze negocierile de pace, care sunt acum într-un punct critic, în Turcia, bazându-se pe contactele avute pentru operaţiunile de evacuare de la Mariupol.

Încercările de salvare ale civililor desfășurate în parteneriat de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii şi ONU, dar şi predarea combatanţilor de la Azovstal din ultima perioadă „nu ar fi putut avea loc fără cooperarea între autorităţile Federaţiei Ruse şi Ucrainei”, a declarat responsabilul ONU pentru situaţii de urgenţă, Martin Griffiths, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva.

Citește și: SUA oferă cel mai mare ajutor economic și militar de până acum Ucrainei. Gestul Americii ar putea schimba soarta Kievului

„Îmi place să cred că faptul că această cooperare a funcţionat relativ bine, în orice caz mult mai bine decât în săptămânile precedente, este ceva pe care putem construi. Trebuie să insistăm asupra virtuţii dialogului pentru a pune capăt acestui război”, a adăugat oficialul, făcând apel la reluarea discuţiilor care s-au desfăşurat la Turcia între diplomaţi ucraineni şi ruşi.

Turcia a oficiat nu mai puțin de două ori negocieri directe între Rusia și Ucraina şi preşedintele turc şi-ar dori acum un summit cu participarea preşedintelui rus Vladimir Putin şi a celui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 85. Bombardamente puternice în Severodonețk. ONU insistă pentru reluarea negocierilor de pace

 

Citește și:
Etichete: