YouTube, semnificativ mai flexibil și util pentru toți posesorii de iPhone: funcția pe care ți-o doreai demult

YouTube, semnificativ mai flexibil și util pentru toți posesorii de iPhone: funcția pe care ți-o doreai demult

YouTube continuă să fie una dintre cele mai populare aplicații pe care le folosim pe mobil, iar cei de la Google vor să ne facă și mai dependenți de serviciul de streaming printr-o actualizare dedicată utilizatorilor de iPhone.

De-a lungul anilor, YouTube a făcut numeroase experimente pe partea de Picture in Picture sau PiP. Funcția cu pricina se referă la posibilitatea de a rula un clip în fereastră pe ecranul telefonului, în timp ce faci și altceva. Practic, o fereastră micuță de YouTube va pluti peste celelalte aplicații de pe mobil.

YouTube PiP, disponibil pentru toți, cu o condiție

YouTube a început să ofere funcția PiP posesorilor de iPhone și Android care sunt abonați la YouTube Premium încă din luna iunie a anului trecut. Tot atunci, au apărut speculații legate de extinderea acelei funcționalități la toți utilizatorii platformei, indiferent dacă plătesc sau nu pentru a scăpa de reclame și a asculta YouTube în fundal.

Între timp, utilizatorii de iPhone au găsit câteva tertipuri la care să apeleze pentru a beneficia totuși de această funcționalitate, chiar dacă nu au plătit pentru Premium. De exemplu, puteai să începi să rulezi un clip pe YouTube în browser, nu în aplicația nativă, și, odată cu iOS 14, puteai profita și de PiP. Acel tertip, între timp, a nu a mai funcționat. Probabil că Google a făcut un apel la Apple pe marginea subiectului.

Dincolo de detaliile de fond, este important de reținut că YouTube vine destul de târziu ”la petrecere”. Disney+, Netflix, Twitch, cu toții oferă acest mecanism de PiP posesorilor de iDevice-uri. Mai mult decât atât, propagarea funcționalității suplimentare în cazul gigantului deținut de Google, cel mai probabil, se va întâmpla pe etape. Asta înseamnă că în următoarele săptămâni va ajunge la utilizatorii din SUA și, cu un pic de noroc, într-o lună, două, ar trebui să vedem aceleași opțiuni și pe meleaguri mioritice.