Noua funcție de la YouTube te ajută să faci mai mulți bani: ce e Super Thanks și cum funcționează

Noua funcție de la YouTube te ajută să faci mai mulți bani: ce e Super Thanks și cum funcționează

Nu mai trebuie să te abții dacă ai vrut să dai un bacșiș creatorilor YouTube. Iată cum funcționează Super Thanks, noua funcție de pe platformă.

YouTube a pus la dispoziție funcția de bacșiș, prin funcția Super Thanks, pentru toți creatorii eligibili din cele 68 de țări în care există programul de parteneriat al serviciului. În calitate de vizualizator, acum ai opțiunea de a personaliza comentariul care apare atunci când dai un bacșiș, indiferent dacă vizionezi pe desktop sau pe mobil.

Super Thanks este cea mai recentă formă a eforturilor de lungă durată ale YouTube de a atrage fanii să sprijine direct producătorii de videoclipuri. Așadar, de acum, poți cheltui între doi și cincizeci de dolari, pentru a-ți arăta aprecierea și pentru a obține un comentariu colorat special, pentru a-ți evidenția contribuția. YouTube ia un procent de 30%, dar acest lucru este teoretic mai ușor pentru creatori decât conectarea unui serviciu separat de finanțare participativă (cum ar fi Patreon) și speranța ca spectatorii să contribuie.

Funcția se alătură Super Chat-ului orientat spre fluxuri live. Deși este încă devreme să spunem dacă Super Thanks va prinde la public, ar putea oferi unor utilizatori un stimulent mai puternic să posteze videoclipuri pe platformă, în loc să se limiteze la TikTok, Twitch și alte platforme unde o formă de bacșiș este deja disponibilă la scară largă.

YouTube, semnificativ mai flexibil și util pentru toți posesorii de iPhone: funcția pe care ți-o doreai demult

YouTube continuă să fie una dintre cele mai populare aplicații pe care le folosim pe mobil, iar cei de la Google vor să ne facă și mai dependenți de serviciul de streaming printr-o actualizare dedicată utilizatorilor de iPhone.

De-a lungul anilor, YouTube a făcut numeroase experimente pe partea de Picture in Picture sau PiP. Funcția cu pricina se referă la posibilitatea de a rula un clip în fereastră pe ecranul telefonului, în timp ce faci și altceva. Practic, o fereastră micuță de YouTube va pluti peste celelalte aplicații de pe mobil. YouTube a început să ofere funcția PiP posesorilor de iPhone și Android care sunt abonați la YouTube Premium încă din luna iunie a anului trecut. Tot atunci, au apărut speculații legate de extinderea acelei funcționalități la toți utilizatorii platformei, indiferent dacă plătesc sau nu pentru a scăpa de reclame și a asculta YouTube în fundal.

Citește și: