WhatsApp, sub lupa Comisiei Europene: motivul pentru care s-ar putea să treci la Telegram

WhatsApp, sub lupa Comisiei Europene: motivul pentru care s-ar putea să treci la Telegram

WhatsApp a primit un ultimatum, până la sfârșitul lunii februarie, pentru a explica modificările aduse politicii sale de confidențialitate și dacă aceasta respectă legile UE privind protecția consumatorilor. Acest lucru vine după plângerile grupurilor de consumatori, a declarat Comisia Europeană.

Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC) și-a transmis nemulțumirile executivului UE și rețelei europene de autorități de protecție a consumatorilor. Aceasta a declarat că WhatsApp presează în mod nedrept utilizatorii să accepte noua sa politică de confidențialitate, care îi permite să partajeze anumite date cu Facebook și alte firme.

Comisarul UE pentru Justiție, Didier Reynders, a spus că împărtășește îngrijorările și i-a cerut companiei să clarifice politica și dacă aceasta respectă legislația UE privind protecția consumatorilor.

WhatsApp trebuie să dea socoteală Comisiei Europene

„WhatsApp are termen până la sfârșitul lunii februarie să revină la noi cu angajamente concrete cu privire la modul în care ne vor aborda preocupările”, a spus el într-un comunicat citat de Reuters.

Domeniile de îngrijorare includ dacă compania furnizează suficiente informații despre noii săi termeni și condiții și dacă notificările sale care determină utilizatorii să accepte noii termeni și politica de confidențialitate sunt corecte.

Comisia a spus că este, de asemenea, îngrijorată de schimbul de date personale ale utilizatorilor între WhatsApp și terți sau alte companii Facebook/Meta.

„Așteptăm cu nerăbdare să explicăm Comisiei Europene cum protejăm confidențialitatea utilizatorilor noștri, în conformitate cu obligațiile noastre conform legislației UE”, a spus un purtător de cuvânt al WhatsApp.

Și ca o noutate, în același segment, WhatsApp are o nouă versiune de instalat. Compania continuă să fie una dintre cele mai populare aplicații de chat de pe mapamond, cu peste două miliarde de utilizatori în fiecare colț al planetei, datorită actualizărilor constante. Întâmplarea face că cea mai recentă versiune este și una dintre cele mai utile.

Astfel, WhatsApp pentru iPhone a ajuns la versiunea 22.2.75, o găsești în spatele acestui link, dacă nu ți-a instalat-o deja. Printre noutățile introduse se numără câteva care au făcut subiectul mai multor speculații în ultimele luni.

 

Citește și: