WhatsApp te ajută în sfârșit să-ți schimbi telefonul: actualizarea care te scapă de stres

WhatsApp te ajută în sfârșit să-ți schimbi telefonul: actualizarea care te scapă de stres

WhatsApp continuă să fie una dintre cele mai populare aplicații de chat de pe mapamond. Pentru a-și putea menține dominația în domeniul, programul deținut de Mark Zuckerberg se bucură deseori de actualizări, unele mai utile decât altele.

Una dintre cele mai mari probleme cauzate de WhatsApp utilizatorilor, încă de la primele versiuni ale aplicației, a ținut de migrarea conversațiilor de pe un telefon pe altul, cu sisteme de operare diferite. Deși a fost foarte simplu să-ți muți istoricul discuțiilor de pe iPhone pe iPhone sau Android pe Android, când vine vorba de transferuri cross-platform, procesul a fost în mare parte imposibil. Din fericire, oficialii companiei din grupul Meta s-au gândit să nu-și mai frustreze utilizatorii pe acest subiect.

WhatsApp te ajută să-ți muți conversațiile

În versiunea beta de WhatsApp, cu numărul 22.2.74, creată pentru iOS, cei de la WABetaInfo au identificat o schimbare foarte interesantă. Deși nu este disponibilă momentan la scară largă, aceasta te ajută să-ți transferi istoricul tuturor conversațiilor, împreună cu toate fișierele media din interior, de pe Android pe iPhone.

Existau de mult timp zvonuri legate de această particularitate, dar este prima oară când poate fi în sfârșit testată de cineva. Cu această ocazie aflăm și câteva particularități tehnice din spate, precum faptul că funcționează doar după ce ai făcut migrarea informațiilor de pe Android pe iPhone cu ajutorul aplicației Move to iOS, creată de cei de la Apple. Cu alte cuvinte, transferul conversațiilor nu se va petrece direct dintr-o aplicație în alta, ci va implica realizarea unui backup al întregului telefon cu Android și transferul datelor respective pe iPhone.

Din capturile de ecran publicate de WABetaInfo, se pare că WhatsApp îți va solicita acordul explicit pentru a începe importul discuțiilor de pe vechiul telefon. În plus, va fi nevoie să-ți ții aparatul deblocat și cu WhatsApp în prim plan pentru finalizarea procesului. Rămâne să vedem cât va mai dura până vom avea cu toții acces la această funcție. Cel mai probabil, este o chestiune de câteva săptămâni.

Citește și: