WhatsApp și Apple au motive de îngrijorare: Google vine tare din spate pe Android

WhatsApp și Apple au motive de îngrijorare: Google vine tare din spate pe Android

Google vine tare din urmă când vine vorba de alternative moderne la clasicul SMS. Apple iMessage și WhatsApp încep să aibă o concurență din ce în ce mai acerbă din partea clientului nativ de mesagerie de pe Android.

WhatsApp este aplicația de chat favorită a peste două miliarde de utilizatori din fiecare colț al mapamondului. Apple iMessage reprezintă o alternativă mai mult decât decentă printre posesorii de iPhone, dar având în vedere numărul utilizatorilor de Android, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că gigantul din Mountain View se dă peste cap pentru a răspunde unui număr cât mai mare dintre doleanțele utilizatorilor.

Google Messages intră în rând cu WhatsApp și iMessage

Conform datelor obținute de 9to5Google din codul sursă de la Android Messages, Google urmează să ”deblocheze” în următoarea perioadă o serie stufoasă de funcții noi în aplicația nativă de mesagerie de pe cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile de pe mapamond. Opțiunile suplimentare sunt momentan în beta și, din acest motiv, nu pot fi experimentate la scară largă.

La fel ca pe iMessage sau WhatsApp, Google îți va permite să răspunzi la anumite mesaje dintr-o conversație mai lungă, nu doar la ultimul mesaj recepționat. Acest mecanism nu este cel mai original, dar, cu siguranță, îți face viața mai ușoară. În plus, dacă vrei să răspunzi la un mesaj cu un emoticon sau o reacție, vei avea și această posibilitate.

O opțiune pe care ți-ai dorit-o în multe alte aplicații dar se pare că Google o va implementa prima ține de transcrierea mesajelor vocale în format text. Astfel, dacă te afli într-o situație în care nu vrei sau nu poți să asculți mesaje audio, conținutul lor va fi transpus în text. Nu în ultimul rând, galeria va fi mai ușor accesibilă în aplicația de mesaje de pe Android, pentru situația în care vrei să atașezi fotografii sau clipuri video în conversație.

În privința momentului în care toate acestea vor fi disponibile la scară largă, un lucru este sigur, Google Pixel 7 se lansează pe 6 octombrie, deci și aceste actualizări ar trebui să ajungă la utilizatori tot în acea perioadă, inițial pe smartphone-urile recente Pixel și, la scurt timp după, la ceilalți posesori de terminale cu Android.