Schimbarea WhatsApp pe care trebuie să o cunoască toți utilizatorii: ține de ștergerea mesajelor și te ajută mult

Schimbarea WhatsApp pe care trebuie să o cunoască toți utilizatorii: ține de ștergerea mesajelor și te ajută mult

WhatsApp trece prin numeroase actualizări la intervale regulate de timp, dar cea mai recentă dintre ele ar putea fi și cea mai utilă din ultima perioadă. Vizează posibilitatea ștergerii mesajelor expediate și te ajută destul de mult.

În mod tradițional, când trimiteai un mesaj pe WhatsApp, aveai posibilitatea să revii asupra lui și să-l ștergi în aproximativ o oră. De acum înainte, acea perioadă a crescut foarte mult, la mai bine de două zile după expediere. Astfel, poți purta conversații desfășurate pe mai multe zile, iar dacă vrei să nu mai rămână nimic din ele, ai această posibilitate, fără niciun preaviz pentru persoana de la capătul firului.

criptare whatsapp securitate

WhatsApp, mult mai prietenos cu cei ce se răzgândesc

În mod tradițional, Whatsapp îți permite să ștergi un mesaj după ce l-ai trimis într-o unitate de timp cât se poate de precisă. Este vorba de o oră, 8 minute și 16 secunde. După ce expira acea unitate de timp, opțiunea de ștergere dispărea atunci când țineai degetul pentru câteva momente pe mesajul expediat. Acum, perioada de grație a sărit la 60 de ore sau două zile și 12 ore.

Dacă nu era evident, această politică referitoare la ștergerea mesajelor variază incredibil de mult de la o platformă la alta. Unii îți dau o perioadă de grație mai mare, alții mai mică sau chiar deloc. În cazul în care ești utilizator de Telegram, de exemplu, nu există niciun fel de limită vizavi de ștergere. Poți reveni asupra unui mesaj oricând, chiar și la câteva săptămâni sau luni de la trimitere. În cazul iMessage de la Apple, odată cu trecerea la iOS 16, ai doar două minute să ștergi un mesaj pe care l-ai trimis.

Revenind însă la WhatsApp, perioada de grație se aplică în orice circumstanțe, indiferent dacă vorbim de mesaje expediate în privat, între doi oameni sau mesaje expediate în grupuri de chat.