Google rezolvă o problemă importantă pe Android. Ce se întâmplă cu mesajele de pe telefon, de acum înainte

Google rezolvă o problemă importantă pe Android. Ce se întâmplă cu mesajele de pe telefon, de acum înainte

Fiecare dintre noi are prieteni sau cunoștințe cu iPhone sau Android, iar Google tocmai a făcut un pic mai facilă comunicarea dintre cele două platforme printr-o actualizare adusă aplicației native de mesaje.

De cele mai multe ori, s-ar putea să folosești WhatsApp, Messenger, Signal sau Telegram pentru nevoile tale de comunicare în mod scris. În cazul posesorilor de iPhone, însă, foarte mulți sunt dependenți de iMessage, platforma nativă de chat prezentă pe orice dispozitiv cu iOS. iMessage include reacții la mesaje, un mecanism de răspuns la mesaje mai vechi și multe alte particularități utile. Problema este că acele reacții la mesaje nu sunt ”traduse” pe Android, până acum.

a-totul-despre-schimba%cc%86rile-imessage-in-ios-10-2

Google Messages, mai aproape de Apple iMessage

Cea mai recentă versiune de Google Messages include un mecanism care aduce pe Android reacțiile la mesajele expediate de pe iPhone, prin intermediul iMessage. În mod previzibil, nu sunt exact aceleași reacții, dar măcar sunt cât se poate de similare, ca să se înțeleagă sentimentele manifestate în celălalt capăt al firului.

Până acum, dacă cineva reacționa la un mesaj cu un emoticon, precum Thumbs up, ca o confirmare a unei propuneri, Google Messages transforma reacția cu pricina într-un mesaj suplimentar apărut în conversație pe ecranul utilizatorului de Android, de forma I-a plăcut ”mesajul”. În mod previzibil, acest mecanism aglomera inutil conversația.

Pe terminale compatibile cu standardul RCS, Google a inclus reacțiile cu emoticoane la mesaje anul trecut, dar există câteva diferențe față de emoticoanele folosite de Apple în iMessage. Discrepanțele nu sunt însă complicat de dedus. În timp ce pe iPhone poți apăsa pe o inimă pentru a-ți manifesta entuziasmul față de un mesaj, pe Google Messages vei vedea un emoticon cu inimioare în loc de ochi. Reacția cu textul HaHa se transformă într-o față care râde și tot așa. În final, se mai micșorează diferențele dintre utilizatorii de Android și cei de iOS, iar asta este cel mai important, conform 9to5 Google.

Citește și: