WhatsApp se reinventează, din nou: nu l-ai putut folosit până acum așa

WhatsApp se reinventează, din nou: nu l-ai putut folosit până acum așa

WhatsApp se află într-o evoluție perpetuă, se reinventează la fiecare câteva luni, iar proiectele gigantului condus de Mark Zuckerberg sunt din ce în ce mai ambițioase. Nu în ultimul rând, speră să facă din ce în ce mai mulți bani din aplicația de chat utilizată de peste 2 miliarde de utilizatori din fiecare colț al mapamondului.

WhatsApp este o aplicație de mobil pe care mulți dintre noi o folosesc pentru a interacționa cu prietenii, familia sau, în cazul micilor afaceri, cu clienții. În mod uzual, este folosită pe smartphone, dar foarte multe persoane și-au oglindit aplicația de pe telefon pe laptop sau desktop. Nu de alta, dar îți face viața mai ușoară dacă îți petreci o mare parte din zi la birou, în fața unui ecran. Până acum, însă, nu a existat o aplicație nativă de WhatsApp pentru tabletă. Situația se va remedia în curând.

WhatsApp, pentru o nouă categorie de utilizatori

În efortul WhatsApp de a atrage o nouă categorie de utilizatori, aplicația se pare că se va lansa în următoarea perioadă și într-o versiune nativă pentru iPad. Momenta, poți folosi WhatsApp pe tabletele Apple, dar doar în varianta web, prin browser, o versiune nu foarte prietenoasă sau utilă.

Primele particularități despre WhatsApp pentru iPad au fost oferite de Will Cathcart, directorul WhatsApp, într-un interviu acordat celor de la The Verge. În mod inevitabil, șeful aplicației de chat din cadrul Meta a fost întrebat de planurile de viitor. ”Ne-am bucura să o facem”, a spus Cathcart despre WhatsApp pentru iPad.

Singura problemă vizavi de o astfel de aplicație și motivul pentru care întârzie, ține de criptarea datelor, în contextul în care securitatea conversațiilor este unul dintre principalele argumente pentru care oamenii folosesc WhatsApp. ”Am muncit mult la tehnologia pentru a suporta mai multe dispozitive”, a explicat Cathcart. ”Aplicațiile noastre web și de desktop acum au asta. Dacă am activată funcția multi-device, pot să-mi închid telefonul sau pot pierde rețeaua și să primesc în continuare mesajele pe desktop.” A adăugat el.

Practic, în momentul în care se va lansa aplicația de iPad, marele avantaj va fi că deși ai telefonul închis, vei putea să folosești în continuare WhatsApp. Din păcate, nu știm exact când se va lansa ea, dar important este că tehnologia necesară pentru recepționarea mesajelor în absența telefonului există deja.